spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: De ce îmi amintește AUR de PCR

Știri din Județ

Publicitate

Partidul AUR stă foarte bine în sondaje la nivel național. La Sibiu este în creștere, deși reprezentanții locali sunt foarte rar prezenți în spațiul public. Spre deloc, cu excepția parlamentarilor. Pentru că AUR are la Sibiu doi parlamentari: un deputat de Sibiu și un senator de Mediaș.


Dincolo de discursul acestora, mai rar în Parlament, îi mai vedem pe Facebook în postări video ocazionale. Nu se ridică la nivelul discursului flambant al lui George Simion. Dar cum au ordin de partid să iasă cu materiale publice, o fac.

Dar, vai! Periodic, organizează conferințe de presă. Dar nimeni din presa locală nu este invitat. Conferințele se înregistrează video și, mai apoi, sunt postate pe Facebook. Uneori, la final, există și o întrebare din sală. Adică o persoană pusă acolo pe post de jurnalist. O scenetă comică ați spune. Dar ascunde un stil de a face politică, netransparent, foarte periculos.

Vineri a fost o astfel de conferință „făcătură” la Sibiu. Am aflat de ea, odată postat video-ul cu înregistrarea. Am transcris cuvântările luate acolo. Pentru că de multe ori aceste înregistrări video dispar în timp. Scrisul rămâne, însă, la noi. Deputatul AUR de Sibiu, Sebastian Suciu, a prezentat pe scurt elemente din programul de guvernare. AUR își dorește să câștige alegerile parlamentare de anul viitor și să formeze guvernul. Există acolo propuneri foarte atractive pentru un electorat neinstruit. Se reduce drastic fiscalitatea, se ia controlul resurselor naturale, se fac investiții mari în sănătate și educație etc. Toate sună bine și pompos, dar fără niciun argument macro-economic și sustenabil.

Însă electoratul AUR este adesea caracterizat de un profil al omului care „înghite” genul acesta de discurs pompos, naționalist, suveranist și, uneori, extremist. Este omul sătul de problemele din sistem, care mai degrabă ar accepta o societatea autocratică sau chiar dictatorială, doar, doar să îi meargă bine. Adică, exact ce au făcut comuniștii.

Pentru mine asocierea mentală dintre AUR și PCR este parțială. Pentru că AUR este o struțo-cămilă ce combină naționalismul comunism tipic erei Ceaușescu, presărat pe alocuri cu elemente de extremism de dreapta. Dar falsitatea conferințelor de presă, lipsa dialogului politicienilor AUR cu presa, acuzele la adresa presei că îi critică și le fac imagine negativă sunt doar câteva elemente ale similitudinii AUR cu PCR.

Și nu doar cu presa are AUR o problemă. Are și cu instituțiile statului, cu statul de drept, cu justiția, cu separarea puterilor în stat… cam tot ce au făcut și cei din PCR.

Iar ultimul element care îmi amintește de PCR la AUR sunt membrii partidului. Fără supărare, dar mulți dintre cei identificați până acum ca membrii în teritoriu sunt oameni care nu inspiră încredere. Mai sunt printre ei și unii „furați” de ideile și discursul lui George Simion. Așa cum au fost unii și în PCR. Majoritatea însă sunt tipul arivistului, a omului de jos care vrea să ajungă sus prin orice mijloace. Chiar călcând pe cadavre și conștiință. Să sperăm că AUR se va dezumfla rapid în politică, pentru că eu, unul, nu vreau să ne întoarcem la un alt PCR.

Publicitate

3 COMENTARII

  1. Jurnalist de 2 lei…ai facut pregatirea la fara frecventa…ma intreb in ce tara traiesti…din 89 nu vedem o schimbare si vb de comunism…comunismul a ridicat tara asta si democratia a facut o o colonie saraca….hai sictir

  2. Ziar de 2 lei ca și cel care a scris acest editorial. Vorbești de comunism și habar nu ai ce este, erai copil sau poate nu erai deloc. Doar o minte bolnavă, progresista și cu ordine clare poate compara ceea ce compari tu!! Frica e mare!! Atâta vreme cât ai fost pus politic sau plătit gras de adevărații extremiști. Mars mă!!!

  3. Articolul dvs este parțial adevărat. Punctati bine unele aspecte dar sunteți în eroare cu ceea ce privește membrii AUR. Chiar dacă unii dintre ei su t similari cu cei cu apucături comuniste, nu înseamnă că linia partidului va fi una similara cu pcr. Dar pana la proba contrarie puteți scrie ce doriți fără dovezi clare. Bucuros va stau la dispoziție cu ce lămuriri doriți în ceea ce privește organizația locala sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului