12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Entuziasm la Sinagogă, dezamăgire pe centru!

Știri din Județ

Zeci de oameni așteaptă ca de Noaptea Muzeelor, să viziteze celebra Sinagogă Mare, situată pe strada Constituției din municipiul Sibiu. Coada formată se întinde pe aproximativ 300 de metri.


Deschisă de Noaptea Muzeelor, Sinagoga Mare din Sibiu se dorește a fi vizitată, cu mare entuziasm, de către sute de oameni. O șansă pentru care merită să aștepți o jumătate sau chiar o oră la rând. Totuși, la „doi pași” mai în sus, spre centru, se simt urme fine de frustrare. Aici, chiar de Noaptea Muzeelor, porți emblematice ce „ascund” multe file din istoria României, au rămas închise. Și oamenii au sesizat și taxat lucrul acesta!

Mai mulți cititori Sibiu Independent ne-au semnalat prin fotografii, mesajele postate în fața unor muzee. Pentru că este ditamai contradicția ca fix de Noaptea Muzeelor, acestea să fie închise.

Astfel, Muzeul de Istorie și Palatul Brukenthal nu și-au deschis porțile spre vizitare. După spusele trecătorilor, o decizie proastă din partea conducerii Muzeului Brukenthal.

„În cadrul proiectului Noaptea Muzeelor, ce va avea loc în data de 13 mai 2023, între orele 18:00-23.30, Muzeul Național Brukenthal va deschide următoarele sedii: – Muzeul de Artă Contemporană, str. Tribunei, nr. 6, – Muzeul Cinegetic August von Spiess, str. Școala de înot, nr. 4, – Sala cu Frescă, Piața Mică, nr. 22 și Sinagoga Mare. str. Constituției, nr. 11 (în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Sibiu).” anunța conducerea Muzeului Național Brukenthal

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Este regretabil ca se da ocazia ,{si pe buna dreptate}, ca cetatenii Sibiului ,sa-si manifeste nemultumirea fata de anumite obligatii pe care le au alesii nostri. Felicitari „SIBIU INDEPENDENT” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri