31.3 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Workshop de restaurare La Muzeul ASTRA din Sibiu

Știri din Județ

În perioada 22-26 mai 2023, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează evenimentul Conferințele ASTREI. Workshop de restaurare – Ediția a VII-a . Acesta se desfășoară prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu și cuprinde următoarele secțiuni: icoană pe lemn și icoană pe sticlă, lemn și lemn policrom, ceramică și metal, piele și piele-blană, textile, grafică și bunuri culturale pe suport papetar.

Workshop-ul de restaurare se va desfășura în laboratoarele Centrului ASTRA pentru Patrimoniu. Evenimentul va reuni peste 40 de participanți, specialiști, profesori și studenți, invitați din țară (București, Cluj-Napoca, Brașov, Satu Mare, Dolj, Prahova, Hunedoara, Brăila, Maramureș, Vâlcea, Sibiu), invitați din Anglia și din Republica Moldova.  

Acțiunea își propune redarea stării de sănătate a unor piese din colecțiile Muzeului ASTRA precum și schimbul de experiență între specialiști, experți în domeniul conservării și restaurării patrimoniului din cadrul Muzeului ASTRA, Muzeului Național Brukenthal, Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, Muzeului Județean Satu Mare, Muzeului Olteniei Craiova, Muzeului Național al Literaturii Române București, Muzeului Național Peleș, Muzeului „Casa Mureșenilor” Brașov, Muzeului Județean de Istorie Brașov, Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Mănăstirii Sâmbăta de Sus.

În cadrul evenimentului se vor efectua analize cu spectrometrul de fluorescență de raze X portabil, suport științific acordat de expert investigator chimist Gheorghina Olariu.  

Deschiderea oficială va avea loc luni, 22 mai 2023, ora 9.00, la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Poarta 3, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Pe 26 mai 2023, în clădirea Centrului ASTRA pentru Patrimoniu vor avea loc dezbaterile finale și vernisajul expoziției cu piesele restaurate în cadrul Workshop-ului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va disputa un nou amical în Turcia