spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Întâlnire de lucru la Consiliul Județean Sibiu. Tema abordată: siguranța localnicilor și a turiștilor

Știri din Județ

Publicitate

Membrii Comisiei parlamentare pentru Mediu și Protecția Consumatorului a Landului Bavariei, însoțiți de doamna Kerstin Ursula Jahn, consulul Republicii Federale Germane la Sibiu, s-au informat astăzi, 19 mai, asupra modului în care este gestionată problema urșilor, lupilor, câinilor de stână și a celor fără stăpân, aflați pe teritoriul județului Sibiu.

Întâlnirea a avut loc la Consiliul Județean Sibiu, administratorul public al județului, Adrian Bibu, oferind parlamentarilor bavarezi date despre parteneriatele pe care instituția le are cu ONG-uri specializate, prin care se dorește gestionarea eficientă a relației dintre comunitățile locale și fauna județului Sibiu: Fauna & Flora International, Animal Life, Humane Society International.

De asemenea, la întâlnire au fost prezenți președintele ATOP Sibiu, dl. Gheorghe Sterp-Vingărzan, inspectorul șef desemnat al Jandarmeriei Sibiu, dl. Dan-Marius Gândilă, inspectorul șef al ISU Sibiu, dl. Lucian Trefaș și comisarul-șef Alin Pîrvu de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al IPJ Sibiu, fiecare prezentând modul prin care se poate colabora și interveni în situația apariției animalelor sălbatice în zonele locuite.

„Este necesar să găsim modalitatea prin care localnicii să fie în siguranță, la fel și turiștii care aleg traseele montane din județul nostru, fără să uităm însă că trebuie ca toată lumea să respecte câteva reguli de bază: urșii nu trebuie hrăniți, așa cum se întâmplă în zona Transfăgărășanului, resturile de mâncare nu se lasă aruncate prin pădure, iar proprietarii de pensiuni să aibă grijă unde depozitează deșeurile. Am convingerea că aceste discuții cu partenerii din Bavaria, începute azi, vor continua și vom putea beneficia de expertiza acestora în privința ecoturismului și a gestionării animalelor sălbatice”, a declarat Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri