spot_img
17.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Câștigători la Festivalul Concurs Național de Interpretare Vocală „Ilie Micu”

Știri din Județ

Publicitate

Peste 30 de tineri talentați din 9 Școli Populare și Centre Culturale din țară s-au întrecut la prima ediție a Festivalului Concurs Național de Interpretare Vocală „Ilie Micu”, la împlinirea a 50 de ani de la dispariția patronului spiritual al Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu”.

Publicitate

Sibianca Bianca Andreea Creţu a obţinut premiul doi la Secţiunea Muzică Populară. Elevă a profesorului Cosmin Verde de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, Bianca Andreea Creţu este cea care a fost preferata publicului la ediţia din acest an a Festivalului Concurs „Lucreţia Ciobanu”.

Premiul întâi Secţiunea Muzică Populară, a fost câştigat de către Maria-Denisa Ungureanu, de la Şcoala Populară de Arte „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, avându-l ca profesor pe cunoscutul interpret de muzică populară, Ion Drăgan, la rândul său câștigător al unui concurs similar organizat la Sibiu, în urmă cu 20 de ani.

„Am înmânat Mariei-Denisa Ungureanu, câștigătoare a acestei prime ediții, diploma și trofeul cuvenite, invitând-o totodată să revină pe scenă și la următoarea ediție a Festivalui național „Ilie Micu”. Avem nevoie de folclor autentic, de tineri cu mult talent, care să prețuiască și să ducă mai departe cântul, portul și jocul bunicilor noștri.

Felicitări tuturor concurenților, mulțumiri juriului și spectatorilor, cât și colegilor de la Scoala Populara de Arte si Meserii ,,Ilie Micu” Sibiu, conduși de doamna Alina Pinca Vintilă, pentru inițiativă și buna organizare!”, – Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune