26.2 C
Sibiu
duminică, 23 iunie, 2024

Foto: Primăria Sibiu, despre vizita Președintelui Republicii Federale Germania

Știri din Județ

Data de 25 mai 2023 va rămâne înscrisă în istoria orașului, Sibiul primind vizita Președintelui Republicii Federale Germania, E.S. Frank-Walter Steinmeier și a Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis.

“Sibiul a fost deosebit de onorat de această vizită. Excelența Sa, domnul Președinte Steinmeier, cetățean de onoare al Sibiului din 2015, a revenit în oraș pentru a treia oară, exprimându-și admirația și plăcerea de a revedea orașul nostru. Am primit cu încântare, în numele Sibiului, aprecierile pozitive din partea Președintelui Germaniei, domnul Frank-Walter Steinmeier și din partea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis cu privire la frumusețea și dezvoltarea orașului. Sper că este o mândrie și o mulțumire pentru fiecare dintre sibieni că avem un oraș apreciat la cel mai înalt nivel.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Publicitate

Vizita a început la Primăria Sibiu unde Președintele României, ES domnul Klaus Iohannis și primarul Astrid Fodor l-au primit pe înaltul oficial. Președintele Steinmeier a transmis mesajul său pentru Sibiu în Cartea de Onoare a orașului: “De la ultima mea vizită din 2015, Sibiul a crescut în inima mea. Îmi amintesc cu recunoștință de onoranta distincție acordată în cadrul vizitei mele din 2015. Astăzi, în calitate de Cetățean de Onoare al Sibiului, am privilegiul de a reveni și mă bucur de rolul important pe care Sibiul și cetățenii săi îl joacă în relațiile strânse și cordiale dintre România și Germania.” A urmat o întrevedere în biroul primarului Astrid Fodor în cadrul căreia s-a purtat o scurtă discuție pe tema frumuseții orașului, dar și a direcțiilor de dezvoltare ale acestuia.    

După o întâlnire cu comunitatea germană la Forumul Democrat al Germanilor și o discuție a celor doi Președinți cu liceeni sibieni, vizita Președintelui Steinmeier în municipiul Sibiu s-a încheiat cu o recepție oferită de primarul Astrid Fodor care a prilejuit o întâlnire între cei doi înalți oficiali și reprezentanții comunității Sibiului.

Aceasta a fost a patra vizită a unui Președinte german în Sibiu. De altfel, în ultimii 25 de ani orașul a avut onoarea și plăcerea să primească un număr mare de vizite la nivel înalt, dintre care amintim: Regele Albert al II-a și Regina Paola ai Belgiei, Marele Duce Henri și Marea Ducesă Maria Teresa de Luxemburg, Prințesa Muna a Iordanului, Principesa Margareta și Principele Radu ai României, doi președinți ai Comisiei Europene – Jose Manuel Barosso și Jean Claude Juncker și prim-ministrul Luxemburgului – domnul Xavier Bettel, miniștrii și alți înalți oficiali. De asemenea, amintim de Summit-ul din 2019 când, la Sibiu, au fost prezenți 28 de șefi de state și de guverne din Europa.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat