spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Dineul pentru președintele Germaniei la Sibiu, prilej de sesiune foto cu Iohannis și Fodor

Știri din Județ

Publicitate

Joi la prânz, când vizita în Sibiu a președintelui Germaniei se apropia de final, primarul Astrid Fodor a organizat un dineu pentru acesta și mai mulți invitați. SIBIU INDEPENDENT a solicitat Primăriei Sibiu informații referitoare la lista invitațiilor și costurile evenimentului. Până la primirea acestora, oficial, totuși mai mulți oameni din Sibiu au postat pe Facebook poze de la dineu. Fără excepție aceste fotografii publice sunt cu președintele Iohannis și primarul Sibiului, Astrid Fodor.


Adesea, fotografiile sunt însoțite de textul respectivelor persoane.

Raluca Turcan, deputat PNL Sibiu, a postat o fotografie cu cei doi, la care scrie: „Când oamenii se solidarizează cu liderii puternici și cu proiectele pentru comunitate, orașele înfloresc. Mi-aș fi dorit ca și în alte orașe ale României oamenii buni să facă front comun pentru interesul public, interesul celor mulți.”

Mesajul șefei PNL Sibiu, postat și pe pagina partidului, este unul cu multe înțelesuri. Se știe colaborarea anterioară a PNL cu FDGR la Sibiu, dar aceasta scârțâie acum puternic. Mai ales că PNL defilează cu un contracandidat puternic la primăria Sibiu, Adrian Bibu, iar FDGR nu are desemnat niciun candidat.

Poza cu piețarul șef al Sibiului

Teodor Birț, directorul SC Piețe Sibiu SA, societate subordonată Consiliului Local Sibiu este cunoscut pentru lunga sa ocupare a acestui post încă din vremea când Iohannis era primar. Joi a fost și el la sesiune foto în cadrul dineului de la Împăratul Romanilor, alături de președintele Iohannis și primarul Fodor.

Birț a însoțit fotografie făcută public cu textul: „Aflat la a treia vizită în Municipiul Sibiu, Președintele Republicii Federale Germania, E.S. Frank-Walter Steinmeier demonstrează cât de important și apreciat este orașul nostru peste hotare.”

Senatorul Neagu prezent la datorie… foto!

„A fost o onoare deosebită să particip ieri la dineul oficial organizat de Primăria Sibiu cu ocazia vizitei oficiale a celor doi președinți.” a scris senatorul PNL Nicolae Neagu la fotografia postată cu Iohannis și Astrid Fodor. Fotografia și postarea sa au fost preluate și de pagina grupului PNL de la Senatul României, unde Neagu este președintele Comisiei pentru Buget-Finanțe.

A fost și un profesor la dineu…. universitar!

Silviu Nate este conferențiar doctor la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. El predă la catedra de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate. Acesta a postat și el o fotografie la dineu cu Iohannis și Fodor cu textul: „Invitația d-nei Primar Astrid Cora Fodor de a participa la recepția oferită în onoarea Președintelui Republicii Federale Germania a generat o bună oportunitate pentru a discuta cu reprezentanții germani preocupări și perspective comune regăsite în spațiul academic și de expertiză independentă al țărilor noastre.”

Un director de… muzeu!

Alexandru Chituță, directorul interimar al Muzeului Brukenthal din Sibiu a profitat de ocazia dineului și a postat și el o fotografie cu președintele Iohannis și primarul Astrid Fodor. Dar și una cu președintele Germaniei, când erau în discuții. El a postat pe pagina de Facebook a muzeului și a folosit un citat din ce i-a spus președintele Germaniei: „<Cunosc Muzeul Național Brukenthal. Dețineți colectie extraordinară. Vă felicit!> ES dl. Frank-Walter Steinmeier, Președintele Republicii Federale Germania.”

Trebuie precizat că toate fotografiile postate au fost realizate de fotograful oficial al Primăriei Sibiu, Sebastian Marcovici. Acesta este cel care asigură de ani buni imaginea primarului în funcție, de pe vremea lui Klaus Iohannis. El nu este angajatul Primăriei Sibiu, dar serviciile sale sunt contractate anual și este prezent la toate evenimentele unde participă primarul orașului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri