spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Dorin Cioabă, regele internațional al romilor, are un mesaj important pentru Regele Charles

Știri din Județ

Publicitate

Vizita Regelui Charles al III-lea în România este văzută ca un bun prilej de către regele internațional al romilor, Dorin Cioabă, de a transmite un mesaj despre comunitate. „Marea Britanie a fost mereu un punct de sprijin pentru emanciparea și recunoașterea culturii romani. De la primul Congres internațional desfășurat acolo, în 1971, am găsit mereu deschidere de la autoritățile britanice” a declarat Dorin Cioabă.

Publicitate

În contextul scăderii interesului pentru integrarea romilor din partea Uniunii Europene, Dorin Cioabă crede că Regele Charles al III lea poate reprezenta un promotor al cauzei romilor în întreaga lume. „Ne dorim să consolidăm comunitatea de romi din toată lumea. Să ne păstrăm cultura și tradițiile, dar să fim și tratați egal, ca orice alt cetățean” a spus Cioabă pentru SIBIU INDEPENDENT.

Daruri pentru Regele Charles

Dorin Cioabă dorește să ducă la Viscri, Regelui Charles, câteva cadouri reprezentative pentru cultura romani. „ Am pregătit două păpuși, băiat și fată, în costume tradiționale romani. Dar și un cazan de țuică tradițional și un set de ceai lucrat manual de romi”. Cioabă spune că în ultimii ani tot mai mulți jurnaliști și activiști din Occident îl caută pentru a înțelege cultura și tradițiile romani. Adesea, spune el, presa din România vede doar partea de can-can a comunității, nu și problemele serioase, cu care se confruntă comunitatea de romi, zi de zi.

Dorin Cioabă susține că romii sunt foarte legați în ultimii ani de Marea Britanie. „Foarte mulți romi folosesc acum monezi de aur cu regina Angliei. Mulți au renunțat la cele cu Franz Josef, care reprezentau moneda noastră de schimb.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie