7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

DGASPC Sibiu sărbătorește Ziua Copilului

Știri din Județ

1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului este ziua în care revenim cui toţii la momentele plăcute ale copilăriei, este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.


De ziua lor, copiii aflați cu măsură de protecție în cadrul centrelor din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, participă la acţiuni care le oferă posibilitatea de a se exprima liber şi de a se afirma.

Manifestările organizate în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu în data de 1 iunie între orele 10-13, au menirea de a le oferi micuţilor sentimentul de egalitate în drepturi şi de integrare în viaţa comunităţii din care fac parte, copiii bucurându-se de activități educativ-distractive: desene pe asfalt, vizionare expoziție de timbre,sesiuni de lectură, vizitare expoziție-concurs ”Copilărie, credință și speranță”, dar și de un concert muzică romani, oferit de copiii Asociației ELIJAH Hosman.

În perioada 1 iunie – 4 iunie, în intervalul orar 10-18, în cadrul Complexului Muzeal ASTRA Sibiu, copiii vor participa la atelierele demonstrative din cadrul programului Târgul de Jucării, cât și la spectacolele muzicale și cele de teatru.

Ziua Copilului este totodată un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi bucurii copiilor, de a inspira familia şi comunitatea să-și îndrepte atenția spre nevoile semenilor, de a aprecia şi iubi copiii şi, de ce nu, de a-i pregăti pentru un viitor fericit si plin de succese. Toate acestea se întâmplă, în centrele rezidențiale aflate în structura DGASPC Sibiu, datorită personalului care, în fiecare zi încearcă să creeze atmosfera unei familii pentru ca acești copii să se simtă iubiți, ocrotiți și fericiți, astfel:

în data de 31 mai 2023 începând cu orele 14, copiii rezidenți în cadrul CS Speranța – CTF-uri, alături de familii și copiii din comunitate, vor avea parte de o petrecere în curtea complexului (carnaval, activități distractive prin dans și muzică), care se va încheia cu surprize dulci

1 iunie 2023 – începând cu orele 14, în incinta centrelor CPCD Turnu Roșu și CP Gulliver, copiii și tinerii vor avea parte de petreceri în aer liber, cu grătar și surprize dulci, cât și de ateliere de creație și jocuri sportive alături de voluntarii Crucii Roșii.

2 iunie 2023 – beneficiarii Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități (CPCD) Turnu Roșu vor vizita cascada de pe Olt

Vom continua să sărbătorim copilăria și-n data de 2 iunie, când alături de ghidul Radu Zaharia – program Anii Drumeției,beneficiarii Centrului de Plasament (CP) Gulliver vor merge în natură, bucurându-se de o drumeție în zona Rășinariului și pe colinele acestuia.

2 iunie reprezintă și Ziua Națională a Adopției, zi în care celebrăm toți copiii adoptați, dar și părinții lor adoptivi, aceștia fiind cei care le-au oferit șansa unui nou început, într-o nouă familie, unde sunt înconjurați cu dragoste și căldură.

Veniți alături de noi, în data de 2 iunie în intervalul orar 10.00 – 20.00, în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu corp B, într-o ”Călătorie în lumea Adopției!”, o călătorie fascinantă și distractivă, cu stații de explorat atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Începând cu ora 18, vom asculta povești ale unor familii, care au experimentat adopția.

Evenimentele prilejuite de Ziua Copilului, se vor încheia în data de 6 iunie la sediul Complexului de Servicii ”Prichindelul”, cu spectacolul de teatru de păpuși susținut de actorii Teatrului GONG Sibiu.

Astăzi, dar și în fiecare zi, dragi copii, bucurați-vă de farmecul vârstei voastre și păstrați în voi inocența, visele mărețe și credința în miracole!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri