0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ilie VLAICU, Asociația Română a Apei: Interesul pentru INDUSTRIA APEI este enorm, a depăşit toate aşteptările

Știri din Județ

În perioada 23-25 mai, Sibiul a fost gazda Forumului Regional al Apei „Dunăre-Europa de Est”. Evenimentul a fost organizat de Apă Canal Sibiu SA în colaborare cu Asociația Română a Apei.


Manifestarea a reprezentat o oportunitate unică de a prezenta ultimele noutăţi din sectorul apei din România şi de a facilita colaborarea şi parteneriatele între profesioniştii din domeniu.

„Interesul pentru INDUSTRIA APEI este enorm, a depăşit toate aşteptările. Practic, Forumul este cea mai mare concentrare de forţe, profesional vorbind, care a existat vreodată în România pentru o industrie anume (o spun cunoscătorii). Sectorul apei este bine gestionat, funcţionând bine şi fără sincope în ciuda situaţiilor neprevăzute apărute în ultimii ani (pandemia, războiul din ţara vecină, scumpirile, schimbările din lanţurile de aprovizionare), şi sper ca şi cei care croiesc destinele economice ale ţării să realizeze acest lucru şi să-l aibă în vedere, deoarece el poate să constituie un motor de dezvoltare al ţării”. (Dr. ing. Ilie VLAICU – Preşedintele Asociaţiei Române a Apei).

Industria apei este esenţială pentru dezvoltarea actuală şi ulterioară a României, dar are nevoie de colaborarea tuturor partenerilor implicaţi în acest domeniu, acces la fonduri europene, esenţiale pentru continuarea investiţiilor, evitarea pericolului infringement-ului, dar şi observarea oportunităţilor care se pot ivi din orice situaţie şi pe care operatorii şi firmele din domeniul apei nu le pot rata.

EXPOAPA 2023 a reprezentat o manifestare cu un succes remarcabil, reunind peste 82 de firme expozante şi ocupând o suprafaţă expoziţională de 3500 de metri pătraţi. Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, peste 2000 de vizitatori pe zi au avut ocazia să descopere tehnologii de vârf şi să participe la expuneri tehnice şi ştiinţifice de interes major în domeniul apei.

Forumul Regional al Apei „Dunăre-Europa de Est” a beneficiat de participarea invitaţilor oficiali din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, administraţiei locale (primarul municipiului Sibiu, Preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România şi primari de oraşe), asociaţiilor de profil din România şi Asociaţiei Internaţionale a Apei, alături de firme de top din domeniul apei şi de operatori regionali.

Forumul a fost salutat ca o reuşită de către Asociaţia Română a Apei, care doreşte să mulţumească participanţilor, vizitatorilor şi tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment de amploare.

Despre Asociaţia Română a Apei (ARA):

ARA este principalul organism profesionist din România care se ocupă de domeniul apei, având ca obiectiv dezvoltarea sectorului apei, asociaţia promovează inovarea, schimbul de bune practici şi colaborarea între toţi actorii implicaţi. ARA este un partener activ al autorităţilor publice şi în relaţia cu organismele naţionale şi internaţionale relevante din domeniul apei.

Dr. ing. Ilie VLAICU
Director General – AQUATIM S.A.
Preşedintele Asociaţiei Române a Apei

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș