spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Opt centre regionale de orientare în cariera de cercetător primesc finanţare prin ERA TALENT PLATFORM. ULBS este unul dintre ele

Știri din Județ

Publicitate

Aproximativ 6.000.000 euro reprezintă fondurile alocate pe Investiţia I10, Componenta 9 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), înfiinţarea şi susţinerea financiară a unei reţele naţionale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM.

Prin înfiinţarea celor opt centre regionale este îndeplinit Jalonul nr. 286 din PNRR – O reţea de universităţi publice care găzduiesc şi operaţionalizează 8 centre de orientare în cariera de cercetător.

Propunerile de proiecte depuse de beneficiarii finali, câştigători ai competiţiei, au avut în vedere implementarea de activităţi de orientare în cariera de cercetător, activităţi de promovare a cercetării şi atragerea tinerilor în cariera de cercetător, activităţi în reţea şi activităţi de management de proiect.

Beneficiarii semnatari sunt: Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Babeş – Bolyai, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Dintre obiectivele Investiţiei I10. Menţionăm promovarea ştiinţei în rândul tinerilor şi atragerea acestora spre cercetare, promovarea rezultatelor cercetării în rândul publicului larg şi al comunităţilor locale, asistarea cercetătorilor autohtoni în cariera de cercetător şi prezentarea de noi traiectorii de carieră de cercetare în mediul academic, în industrie şi în afaceri şi crearea de condiţii favorabile integrării cercetătorilor din afara România în organizaţii CDI din România pentru stagii de scurtă sau lungă durată.

Lista completă a beneficiarilor şi sumele alocate este disponibil aici: https://mcid.gov.ro/wp-content/uploads/2023/05/Lista-Beneficiari.pdf

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…