5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Scandal la Liceul de Artă Sibiu. Autoritățile sunt așteptate să intervină

Știri din Județ

În plină grevă a profesorilor, luni, la Liceul de Artă din Sibiu a avut loc un incident care a generat plângeri penale și multiple sesizări. Profesorul de sport Gabriel Mărginean îl acuză pe soțul directoarei Luminița Avrigean că l-a agresat în incinta școlii. Directoarea, după un conflict verbal cu profesorul de sport, a ajuns cu SMURD-ul la urgențe cu un pre-infarct și a rămas, momentan, cu o semipareză. Profesorul de sport a făcut plângere la Poliție și la Inspectoratul Școlar. Directoarea va face și ea plângere. Cei implicație erau prieteni de ani buni și își făceau multe concedii împreună. Autoritățile anchetează cazul.


După o deplasare oficială în luna mai, în China, a directoarei Liceului de Artă din Sibiu, Luminița Avrigean cu o delegație din care a făcut parte și profesorul de sport Gabriel Mărginean, acesta i-a cerut profesorului de sport, care este și diriginte la o clasă de a XII-a să pregătească fișele de bacalaureat ale elevilor. Deși profesorii sunt majoritatea în grevă, cei de la Liceul de Artă au pregătit fișele de bacalaureat, chiar dacă mediile nu sunt încă încheiate. Profesorul de sport a refuzat, el fiind și lider de sindicat.

De aici a pornit scandalul. După un schimb de replici mai aprins între cei doi, directoarei i s-a făcut rău și a leșinat. În cădere s-a lovit. A fost chemat un echipaj SMURD. Între timp, profesorul de sport a sunat pe soțul directoarei și i-a relatat ce a pățit soția lui. Acesta din urmă s-a grăbit la școală. Când a văzut echipajul SMURD, soțul directoarei s-a dus să vorbească cu profesorul de sport. Între aceștia discuția a degenerat și altercația iscată între cei doi a fost oprită de ceilalți profesori.

Profesorul Gabriel Mărginean a făcut plângere la Poliție pentru lovire și o sesizare la Inspectoratul Școlar. „Aștept autoritățile să își facă datoria” ne-a declarat Mărginean. Directoarea Luminița Avrigean a fost internată și a rămas, momentan, cu o semipareză. Ea a fost tratată timp de doi ani în străinătate, pentru o afecțiune gravă, și acum are iar probleme de sănătate. Avrigean a declarat că va face și ea o plângere.

„Ca urmare a plângerii înregistrate la nivelul IPJ Sibiu în legătură cu acest incident, facem precizarea că polițiștii Biroului Siguranță Scolara  efectuează cercetări în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință”, au declarat reprezentanții IPJ Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri