0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Controale la Vurpăr! Muncitori străini cazați în condiții inumane

Știri din Județ

Un material video în care sunt prezentate condițiile inumane de cazare a unor muncitori străini, a șocat opinia publică. Aproximativ 50 de oameni erau cazați într-o sală de sport din localitatea sibiană Vurpăr.


Muncitorii provin din Bangladesh și au fost aduși în România de către o firmă de recrutare a forței de muncă. Aceștia lucrează la o firmă mare de construcții, care aduce de mulți ani muncitori străini. Firma este din județul Sibiu. În materialul video postat de fostul polițist Marian Răduinea se poate observa cum bărbații locuiesc în condiții improprii, cu pereți mucegăiți, paturi înghesuite și toalete infecte. Haine împrăștiate peste tot, puse la uscat pe garduri și un miros de nedescris. La 50 de persoane cazate în sală, precum în închisorile supra-aglomerate, aceștia au două toalete.

Deși clipul a fost postat acum 3 zile, autoritățile sibiene au reacționat doar astăzi, cu controale. Deja la fața locului sunt echipe de control de la Prefectură, ITM și Poliție. Instituțiile contactate de SIBIU INDEPENDENT au declarat că vor face publice rezultatele controalelor.

Primarul comunei Vurpăr, Liviu Toma (Partidul Ecologist) nu a răspuns la mesaje, nici nu a putut fi contactat la telefon. Conform localnicilor din Vurpăr, muncitorii din Bangladesh stau de un an de zile acolo și lucrează pe șantiere publice din localitate la drumuri, rețele de apă etc.

„Ca urmare a apariției în mediul online a informației conform căreia cetățeni din statul Bangladesh sunt cazați în condiții improprii într-un centru de cazare, aflat în comuna Vurpăr, județul Sibiu, Instituția Prefectului – Județul Sibiu s-a autosesizat și a dispus verificarea aspectelor de mai sus de către reprezentantul Corpului de Control al Prefectului, împreună cu reprezentanții instituțiilor statului abilitate în acest sens. Concluziile vor fi comunicate de către Instituția Prefectului – Județul Sibiu la finalul verificărilor.” transmite Prefectura Județului Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș