-6.8 C
Sibiu
joi, 30 noiembrie, 2023

Polițiștii sibieni, la datorie în minivananța de Ziua Copilului și Sărbătoarea Rusaliilor

Știri din Județ

Publicitate

Debutul lunii iunie, marcat de minivacanța prilejuită de Ziua Copilului și Sărbătoarea Rusaliilor Creștin Ortodoxe, a decurs fără evenimente deosebite, motiv pentru care le mulțumim cetățenilor care au înțeles să petreacă această perioadă în siguranță, cu respectarea legii.


În intervalul 01 – 05 iunie 2023, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, s-au înregistrat 274 de intervenții la evenimente, 176 dintre acestea fiind sesizate prin SNUAU 112.

Publicitate

De asemenea, polițiștii sibieni au desfășurat 60 de acțiuni, în urma cărora au fost aplicate 1.220 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 340.000 de lei.

În aceeași perioadă, au fost constatate 38 de infracțiuni, dintre care 7 infracțiuni la regimul circulației, 8 infracțiuni contra persoanei, 13 infracțiuni contra patrimoniului, 2 infracțiuni pe linie de crimă organizată și 8 infracțiuni de altă natură.

Polițiștii rutieri au reținut 94 de permise de conducere, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză (51), și au retras 48 de certificate de înmatriculare.

Exemple semnificative:

La data de 1 iunie 2023, în jurul orei 19,30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Avrig au oprit pentru control un moped condus pe strada Unirii de către un localnic în vârstă de 17 ani, care nu deține dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că mopedul este neînregistrat.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Avrig, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 22,00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106, pe raza localității Alțâna.

La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Rășinari, care nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuz de recoltare a probelor biologice.

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 23,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Alexandru Vlahuță de către o sibiancă în vârstă de 48 de ani.

Testarea alcoolscopică a conducătoarei auto a indicat un rezultat de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri