26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

Veteranii Junii Sibiului duc cântecul și jocul popular românesc în Grecia

Știri din Județ

Membrii Ansamblului Folcloric„Veteranii Junii Sibiului” sunt reprezentanți culturali ai județului Sibiu la Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans „Paralia Summer Festival”, organizat în 8-14 iunie 2023.


Prețuirea pentru dansul popular românesc nu are vârstă. O dovedesc membrii Ansamblului Folcloric„Veteranii Junii Sibiului”, care, la 50, 60 sau 70 de ani, urcă pe scene din țară și străinătate. Astfel, în perioada 8-14 iunie 2023, artiștii noștri reprezintă România și Sibiul la Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans „Paralia Summer Festival”, un eveniment de tradiție găzduit de orașul Paralia din Grecia.

Publicitate

Repertoriul pregătit pentru festival cuprinde dansuri și cântece populare specifice zonelor etnofolclorice ale județului Sibiu; acestea vor fi prezentate în spectacole folclorice, la seri interculturale și la parada portului popular.

„Paralia Summer Festival” este un eveniment recunoscut în spațiul cultural grecesc și european, fiind organizat de două decenii. La manifestare participă anual peste 400 de artiști din diverse țări.

Ansamblul Folcloric „Veteranii Junii Sibiului” face parte din marea familie artistică Junii Sibiului și, de-a lungul anilor, a întreprins turnee în România, Grecia, Bulgaria și Germania.

Activitatea CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu este posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu