spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Cea mai veche clădire a Spitalului Județean Sibiu, subiect de critică pe Facebook

Știri din Județ

Publicitate

O femeie a postat zilele trecute câteva poze pe Facebook cu textul „Spitalul din Sibiu sec. 21”. Fotografiile sunt făcute în cea mai veche clădire a Spitalului Județean Sibiu, Pavilionul Medical, construit în 1859. Clădirea a avut parte de renovări sumare acum foarte mulți ani și este prinsă în planul de renovare al instituției. Dar intervențiile aici necesită aprobări speciale, fiind o clădire istorică. Totuși, imaginile postate, s-au viralizat.


Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu au reacționat rapid la respectiva postare și au făcut mai multe precizări privind clădirea respectivă, dar și toate investițiile derulate în ultimii ani la multe clădiri din spital.

În clădirea denumită pavilion Medicală Secţiile se află Clinice Medicale I şi II, Secţiile Clinice Oncologie, Gastroenterologie, Hematologie, Staţia de Hemodializă şi Compartimentul Diabet-Nutriţie.

Răspunsul Spitalului Județean Sibiu

Redăm mai jos explicațiile oferite de Spitalul Județean Sibiu privind aceste fotografii, dar și investițiile deja implementate în celelalte clădiri:

Stimată doamnă, într-adevăr fotografiile postate de dvs. sunt făcute într-una dintre clădirile SCJU Sibiu. Mai exact, este vorba despre intrarea, subsolul și casa scării din Pavilionul Medical. Este vorba despre cea mai veche clădire (anul 1859) din cadrul spitalului, care este unul multi-pavilionar. După cum bine se observă, este nevoie de investiții majore în reabilitarea acestor spații, lucru de care atât conducerea unității cât și factorii de decizie de la nivel județean sunt perfect conștienți. Pentru corecta informare a opiniei publice, dorim să menționăm că spitalul a traversat în ultimii ani un complex proces de reabilitare și modernizare, de care au beneficiat majoritatea pavilioanelor. Ca urmare, în majoritatea secțiilor condițiile de cazare și tratament sunt moderne, conforme cu cerințele actuale. Din păcate însă, investițiile și lucrările nu se pot face simultan în toate clădirile, oricât de mult ne-am dori. Toate renovările și modernizările s-au realizat și se realizează în continuare etapizat, pe baza unor planuri, pentru că nu putem sista activitatea medicală simultan, în toate clădirile.

Acest proces de modernizare continuă și în prezent, prin lucrările de la clădirea Maternității și la secția Chirurgie I. Recent, în circuitul medical au reintrat următoarele:

pavilionul Neurologie, renovat și modernizat integral (găsiți informații la acest link) https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=681976507268112&id=100063673057467 ;

pavilionul Dermatologie (găsiți informații la acest link – https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=718188683646894&id=100063673057467);

Secția Clinică Ortopedie (informații la linkul alăturat https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=719148633550899&id=100063673057467).

De asemenea, în 2022, au fost reabilitate termic și modernizate secțiile Urologie și Chirurgie II.

Vă asigurăm că după finalizarea obiectivelor în derulare, clădirea medicală este următoarea pe listă și cu siguranță, vom identifica soluții și pentru renovarea acesteia. Totodată, vă informăm că în spațiile fotografiate nu se desfășoară activitate medicală iar în secțiile din cadrul clădirii respective au fost efectuate reparații curente.

Atașăm și câteva fotografii din pavilioanele și secțiile recent renovate, pentru a vă putea face o idee despre ceea ce s-a realizat. Totodată, vă trimitem și link-uri către câteva filmulețe care prezintă modul cum arătau secțiile înainte și după renovare.

Vă mulțumim pentru interesul acordat și vă asigurăm că scopul nostru este de a oferi servicii medicale în condiții civilizate în toate zonele spitalului. Estre un proces complex, care necesită timp și investiții considerabile, dar care a fost pus în mișcare, a dat rezultate și a schimbat deja în bine, în proporție foarte mare, spitalul public.

Vă dorim multă sănătate!

VIDEO Ortopedie

VIDEO Neurologie

VIDEO Dermatologie

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă