spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Platforma Sibiu2024 solicită transparență în procesul de actualizare a Planului Urbanistic General al Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

Platforma Sibiu2024, un hub civic dedicat îmbunătățirii vieții orașului, solicită Primăriei Sibiu transparență totală în procesul de actualizare a Planului Urbanistic General (PUG) al Sibiului. Acesta este un document nu doar tehnic, ci și strategic, care reglementează modul în care se dezvoltă orașul și, prin urmare, afectează toți cetățenii.


Așa cum se întâmplă în alte orașe europene, Platforma Sibiu 2024 crede că este esențial ca PUG-ul să fie supus dezbaterii publice, implicând toți cetățenii în discuții și decizii care îi afectează direct. În orașe precum Paris, Berlin, Madrid, Roma sau Amsterdam, autoritățile locale aduc în mod regulat planurile de urbanism în atenția publicului, pentru a se asigura că acestea reflectă nevoile și dorințele comunității. ​​Prin PUG se gestionează evoluția pe termen lung a localității, se reglementează zone de regenerare urbană, zone protejate, se instituie interdicții de construire temporare sau definitive necesare dezvoltării, protejării unor valori, se reglementează alocarea funcțiunilor și indicatori urbanistici (înălțime, procent de ocupare a terenului, coeficient de utilizare a terenului).Este util și pentru toate celelalte forme de interacțiune cu jurnaliștii

Alexandru Găvozdea, fondatorul Platforma Sibiu 2024, subliniază importanța procesului de actualizare a PUG-ului: „Actualizarea este necesară, dar trebuie să se bazeze pe argumente solide. PUG-ul în vigoare poate fi îmbunătățit, însă schimbările majore necesare trebuie justificate. Apreciem intenția Primăriei de a cere opinia specialiștilor, arhitecților, dar aceasta trebuie însoțită de respectul profesional corespunzător – este esențial ca aceștia să aibă acces la toate documentele necesare pentru a se exprima în cunoștință de cauză.”

Platforma Sibiu 2024 este o inițiativă civică, lansată de arhitectul Alexandru Găvozdea și o echipă de specialiști din diferite domenii, având ca scop generarea unei viziuni pentru Sibiu, împreună cu experți și de la firul ierbii. Este un spațiu de lucru dedicat fiecărui sibian care dorește să contribuie la dezvoltarea orașului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la:

contact@sibiu2024.ro

0751 252 006

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă