spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Laura Barac (PSD): Viziunea Primăriei Sibiu este de aglomerare urbană (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Laura Barac, președintele organizației municipale PSD Sibiu transmite către mass-media următorul comunicat de presă:

După doi ani și jumătate de la atribuirea contractului pentru realizarea noului Plan Urbanistic General al municipiului Sibiu, primele idei au fost prezentate specialiștilor. Fără detalii, fără argumente tehnice de fundamentare, experții angajați de Primărie au propus soluții pentru densificarea zonei urbane.

Este exact opusul specificului arhitectonic istoric al Sibiului. Creșterea CUT – ului (coeficientul de ocupare a terenului) va da liber dezvoltatorilor imobiliari pe verticală. Pe parcele mici, unde erau case, vor putea construi blocuri. Această viziune va duce la aglomerarea urbană.

Dar această viziune promovată de Primăria Sibiu, la sfatul firmelor contractate pentru realizarea noului PUG, nu ne miră. Firma leader de proiect este deținută de o arhitectă care și-a pus amprenta pe dezvoltarea Cartierului Arhitecților. Asta spune totul.

Dorim pentru Sibiu soluții urbanistice pe termen lung mai puțin aglomerate și cu mai multe spații publice și de servicii. Școlile Sibiului nu fac față numărului de elevi pentru a învăța doar de dimineață. Lipsa centrelor de permanență medicală, a centrelor comunitare, a locurilor de parcare sunt resimțite de fiecare cetățean, în viața de zi cu zi .

PSD va lupta în continuare pentru un Sibiu al cetățenilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă