spot_img
5.2 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Începe a șasea ediție Vinfest la Muzeul ASTRA din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Vineri, 7 iulie, începe a șasea ediție Vinfest. Muzeul Astra, gazda celor mai rafinate degustări de vin, acompaniate de muzică balcanică, acțiuni caritabile și zeci de food truck-uri cu arome imposibil de ratat.

Publicitate

Tradiție și rafinament, emoție și savoare. Pe scurt, o simfonie de gusturi și arome, acompaniate de o muzică bună, care se va putea asculta în Muzeul Astra din Sibiu.


Mai sunt doar câteva zile până la o nouă ediție Vinfest, când măiestria viticultorilor se va contopi, din nou, cu frumusețea naturii. Asta pentru că, Muzeul în aer liber vă invită să (re) descoperiți povestea ciorchinilor – de la boabele mici și acre, până la nectarul dulce și atent pregătit în cele mai rafinate sticle.

Muzica este vinul care umple paharul tăcerii – nu am spus-o noi, ci un chitarist celebru, Robert Fripp, care ne duce cu gândul la o frază ce străbate timpul și spațiul, așa că…ce mai potrivit pentru asta decât Muzeul Astra – cea mai bună sursă de cunoaștere a identităților culturale românești?

Lăsați-vă purtați de cele mai inedite arome și de cele mai rafinate gusturi. Fiți pregătiți să descoperiți vinuri cu dischis, în care subtilitatea și aromele puternice creează cel mai mare contrast pentru iubitorii de vinuri și de frumos.

15 crame și producători de vin, un univers vast de arome

Suntem siguri că aromele florale, nuanțele de fructe maturate și texturile pline vă vor încânta pe deplin gusturile, așa că fiți gata să cunoașteți cei mai buni specialiști în vinuri, care ni se alătură în acest an la Vinfest.

Chateau Vartely, Domeniile Franco Române, Villa Vinea, Domeniul Apoldium, 

Jidvei, La Salina, Lechburg, Via Viticola – Caii de la Letea, Hamangia, Gramofon, Cricova, 

Domeniul Apoldia Maior, Gorgandin, Domeniile Averești și-au pregătit ingredientele pentru 3 seri de neuitat și pline de pasiune. O pasiune completată de Wine Not, casa de vinuri cu dichis, acum și mai cochetă datorită unui Bubble Bar, potrivit pentru toate gusturile.

Și pentru că atunci când spunem vin spunem vechi și bun, nou și inedit, comunitate rurală și tradiție, vă invităm să aflăm împreună și mai multe despre istoria și valorile culturale în care vinul e laitmotivul sărbătorii noastre.

Nectarul zeilor ne va îmbrățișa simțurile și ne va răsfăța în culorile sale bogate. Fie că sunteți un cunoscător real al vinurilor sau doar acum descoperiți tainele vinurilor, cu siguranță nu trebuie să ratați a șasea ediție Vinfest.

9 food truck-uri și tot atâtea arome te așteaptă să le testezi

Varietatea de arome este completată și de cea mai savuroasă mâncare stradală. 9 food truck-uri și-au pregătit deja cele mai bune ingrediente și sunt gata să ne încânte simțurile. Îți dăm, din nou, întâlnire cu cei de la:

Pleșcavița Van, Schassburger, Andreas Greek Taverna, Atelier de Paste, City  Burger, Two Chefs, Frynomenal, Crepes de Paris și The Cone.

Activități în aer liber pentru familiile cu copii

Deși, vinul este actorul principal al evenimentului nostru, și copiii au locul și momentele lor dedicate, pregătite cu multă atenție de cei de la Serious Fun. Iată, mai jos, programul complet:

La Vinfest paharele cântă, iar publicul dansează

Dintr-un cadru tradițional românesc, precum Muzeul Astra, nu putea lipsi un amalgam de creații artistice – un folclor românesc reinterpretat, care poartă numele Raluca&Proiectul Balcanik. Din aceeași gamă cu elemente balcanice, însă cu note simfonice și de rock alternativ, se alătură și Bosquito, care promit cel mai tare concert in aer liber, iar Argatu vă invită la o sesiune de creații românești și aromâne și promit și un video show special, pe care nu trebuie sub nicio formă să îl ratați.

Iată, mai jos programul complet al evenimentului:

Vineri 17.00-19.00
17.00-19.00 Atelier creativ
18.00-19.00 Scavenger Hunt(Seek and Find)
17.00-19.00 Atelier Bubble Station


Sâmbătă – 11.00 – 17.00
11.00-13.00 Atelier creativ
12.00-13.00 Yard Games: jocuri fun de logica, gandire, indemnare
15.00-16.00 Tir cu arcul
16.00-17.00 Pedalo Games jocuri de echipa: coordonare/indemanare/distractie
15.00-17.00 Atelier creativ


Duminică 11.00-13.00
11.00-13.00 Atelier creativ
12.00-13.00 Scavengee Hunt(Find and Seek-Vanatoare de comori)

Degustări de vin și cauze umanitare

Vinfest va însemna anul acesta și multe degustări de vin. Prima dintre ele va avea loc, vineri, 7 iulie, între orele 18.00 – 20.00, la Pavilionul Central de la Muzeul Astra și este susținută de Lechburg. Scopul acesteia este unul caritabil. Mai exact, o strângere de fonduri pentru Sara. E vorba de o fetiță care are nevoie 4.700 de euro pentru  o serie de operații, care să o ajute să aibă o viață normală. Asta după ce, imediat după naștere a aflat că suferă de pareză totală de plex brahial stâng. După ce a avut deja parte de o operație, pentru a-și recupera cât mai bine mobilitatea, mai sunt necesare încă două intervenții – la mână și la picior.

Intervențiile costă 4.700 euro, asta însemnând costurile medicale, fără cazare și transport către Barcelona, unde ar trebui făcută intervenția.

Așa că…îți propunem ca măcar un pahar, dacă nu chiar o sticlă de vin, să fie pentru Sara. Hai să susținem împreună o cauză cu adevărat importantă. Hai să o ajutăm din nou să meargă!

Accesul la Vinfest se face în baza biletului de intrare în Muzeul Astra!  

Prețul unui bilet de o zi: 35 lei / persoană; 

Prețul unui bilet pentru trei zile: 90 lei / persoană; 

Prețul unui bilet pentru zile – abonați: 60 lei / persoană.

Biletele se pot achiziționa de la casieria de la intrarea în Muzeul Astra sau online de pe 

https://muzeulastra.ro/bilete-abonamente/.

Vinfest este un eveniment organizat cu sprijinul CNM Astra și Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri: Magnolia, Shopping City Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer