spot_img
12.2 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Rezultate deosebite ale elevilor sibieni faza națională de la geografie

Știri din Județ

Publicitate

Rezultate deosebite ale elevilor sibieni la faza națională a Sesiunii de comunicări științifice ale elevilor din clasele liceale pentru disciplina geografie – PREMIUL I la secțiunea Geografie Umană

Publicitate

În perioada 10 – 13.07.2023, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar județean Ilfov au organizat desfășurarea fazei naționale a Sesiunii de comunicări științifice ale elevilor din clasele liceale pentru disciplina geografie, la Liceul Teoretic „Horia Hulubei” Ilfov. În total au participat 100 elevi la trei secțiuni: geografie fizică (25 elevi), geografie umană (37 elevi) și geografia mediului (38 elevi).

Concursul constă în elaborarea unei lucrări de cercetare pe o temă geografică din orizontul local și prezentarea publică a acesteia, în fața unei comisii de evaluare și a auditorului. Fiecare probă este punctată cu maxim 50 puncte, punctajul final fiind suma punctajelor celor două probe (maxim 100 puncte).

  Județul Sibiu a fost reprezentat de doi elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga Sibiu și de la Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș, la secțiunea Geografie Umană.

În urma desfășurării concursului și a centralizării rezultatelor de la elaborarea lucrării și prezentarea acesteia, elevii ce au reprezentat județul Sibiu au obținut următoarele rezultate:

 VIDRĂȘAN EDUARD FLAVIUS (Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș, profesor coordonator SAS IOAN) – Premiu special al Societății de Geografie din România (locul 19 din 37 de participanți) – lucrarea ”Valorificarea potențialului de dezvoltare a turismului rural pe traseul Via Transilvanica – Terra Saxorum, sectorul Mălâncrav – Zlagna” – 72,00 puncte;

 POPA EUGEN TUDOR (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, professor coordonator DINCĂ ADRIANA MIOARA) – PREMIUL I (locul 1 din 37 participanți) – lucrarea ”Proiectele de organizare administrativ-teritorială postdecembriste. Efecte asupra Transilvaniei – optimizare sau catastrofă” – 93,40 puncte.

 Menționăm că premiul obținut de către elevul Popa Eugen Tudor este cel mai important din istoria participării elevilor sibieni la acest concurs!

Rezultatele finale, subiectele, baremele și alte aspecte ale acestei olimpiade pot fi vizionate pe site-ul: https://isjilfov.ro/elevi/concursul-national-de-comunicari-stiintifice-magurele-2023/7068-concursul-national-de-comunicari-stiintifice-geografie-magurele-ilfov-2023

Felicitări pentru rezultatele obținute și vacanță minunată!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!