spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Festivalul Classics for Pleasure revine la Sibiu în perioada 19-23 iulie

Știri din Județ

Publicitate

  • Ediția de anul acesta va aduce pe scena din Sibiu nume importante precum: Teodor Ilincăi, Paula Iancic, Antonela Barnat, Oana Șerban și Florin Budnaru, David Crescenzi și Cristian Lupeș;
  • Accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit;
  • Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club, fiind o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu;

Asociația Elite Art Club organizează, în perioada 19 – 23 iulie 2023, a XIII-a ediție a festivalului de muzică clasică – Classics for Pleasure. Anul acesta, tema aleasă pentru festival este „A Lasting Legacy”, prin intermediul căreia este transpusă dorința Asociației Elite Art Club de a lăsa în urmă o moștenire culturală de impact, cu reverberații la nivelul întregii societăți civile. Grupul țintă principal al festivalului este publicul tânăr, care de-a lungul timpului a devenit elementul central și motivația principală pentru realizarea festivalului.

Festivalul se va deschide pe data de 19 iulie cu Sounds of Reverence, tradiționalul concert din Biserica Ursulinelor, care a fost suspendat pe perioada pandemiei. Un cvintet de alămuri, Tromba Felix, va interpreta un repertoriu coral transpus special pentru suflători.

Pe 20 iulie va avea loc concertul Classics for Fun, dedicat copiiilor cu vârsta până în 10 ani. Aceștia vor avea ocazia să descopere într-un mod inedit viața și opera lui Mozart, într-un spectacol dinamic și interactiv. Evenimentul va reuni artiștii „Clasic e fantastic” și anume Monica Ciută, Ioana Mihalcea, Selina Colceru, Filip Ristovski, Alexadru Unguru, Valeria Cristia, Raluca Ouatu și Monica Buștean.

Începând cu data de 21 iunie vor avea loc concertele pe scena amenajată în Piața Mare din Sibiu. Primul concert, Scenery in Music, reprezintă o odă dedicată frumuseții peisajului natural din Sibiu. Concertul va avea ca protagoniști Orchestra Filarmonicii Pitești, aflată sub bagheta dirijorului Cristian Lupeș, și solista Gina Sandu, care va interpreta la nai o serie de piese inedite.

Pe 22 iulie va avea loc concertul Everybody’s Music, o expresie a conceptului prin care muzica clasică este văzută precum o forță unificatoare la nivelul societății civile, unul dintre pilonii pe care s-a dezvoltat festivalul. Concertul îi va aduce pe scenă pe MH Orchestra, acompaniați de Oana Șerban și Florin Budnaru. Programul va fi dedicat cu precădere tinerilor, orchestra prezentând atât piese de salon, din perioada 1880 – 1950 din repertoriul german și italian uitat, dar și interpretări în cheie clasică a unor piese precum „My Way” de Frank Sinatra și „Let There Be Rock” de AC/DC.

În încheiere, pe 23 iulie, va reveni la Sibiu Proms of Delight, format conceput de asociație în 2003, care aduce în prim plan crossovers originale. Concertul va aduce pe scenă Filarmonica de Stat din Sibiu, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, și soliștii Teodor Ilincăi, Paula Iancic și Antonela Barnat. Accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit. Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club, fiind o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu cu suma de 180.000 lei. Obiectivul festivalului este promovarea la nivel național și internațional a excelenței sibiene și promovarea muzicii clasice în rândul publicului.

Sponsorii festivalului sunt: La Fântâna, MHS Truck & Bus Group, TopTech, Călimănești-Căciulata, Viva Credit, Clic Market, Turbomecanica, iar partenerii: Casa Baciu, Pensiunea Nelu&Klein, Horeum Boutique Hotel, Da Vinci Residence, Pepiniera Sibiu, Wonderful Flowers, Exclusive Print.

Partenerii instituționali ai evenimentului sunt: Filarmonica de Stat Sibiu, Muzeul ASTRA, Teatrul Odeon alături de Asociația Clasic e Fantastic, iar partenerii media: Magic FM, Zile și Nopți, TVS Media Group, TVSat Go, Centrul Cultural „Ioan Besoiu‟, The Women, Radio România Muzical, Modernism, Societatea Muzicală, Sibiu Independent, Radio Clasic, Sibiu 100%, TVR Cluj, România Pozitivă, Exclusiv News.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă