spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Bătrânel înecat la un ștrand din Ocna Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

Un bărbat în vârstă de 63 de ani și-a pierdut viața după ce s-a înecat într-un ștrand situat în vecinătatea lacurilor naturale din Ocna Sibiului.


Două echipaje SMURD dintre care unul cu medic s-au mobilizat prompt la fața locului. Bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost extras din apă înainte de sosirea echipajelor și era în stop cardio-respirator. Echipajele medicale au început de îndată aplicare protocolului de resuscitare. Din nefericire bărbatul nu a răspuns manevrelor, medicii declarând decesul acestuia.

Conform HG 1136/2007 „operatorii economici care au în administrare plaje amenajate, ştranduri, parcuri acvatice situate pe apele interioare naturale ori amenajate au obligaţia să înfiinţeze posturi de salvare acvatică – salvamar şi posturi de prim ajutor”. Sancţiunile pentru nerespectarea reglementărilor sunt între 10.000 şi 20.000 lei.

Recomandări ISU Sibiu

Pe această cale, ISU SIBIU atrage atenția cetățenilor să manifeste prudență, să respecte măsurile preventive și să acționeze responsabil în preajma apei.

-Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.

-Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.

-Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi.

-Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte.

-Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare.

-Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri