spot_img
18.1 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Așa DA! Nicio urmă de mizerie după mii de oameni în Centrul Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

În ultimele două luni de zile, Piața Mare și zona centrală a Sibiului au găzduit numeroase evenimente culturale și sportive care au strâns mii de spectatori de fiecare dată. Puțini însă au observat, că în fiecare dimineață, după evenimentele respective, zona centrală era curată. Cine se face „vinovat” de aceasta?

Publicitate

Deși există tentația să credem că miile de turiști de la Festivalul de Teatru sau Raliul Sibiului ori festivalurile de muzică clasică au fost exemplari și nu au lăsat nicio mizerie după ei în centru, situația este cu totul alta.

Fiecare eveniment din zona istorică cu mii de spectatori, atrage după sine tone de gunoaie. Unele aruncate la coșurile special amplasate, dar multe lăsate pe jos.

Firma SOMA SA, contractată de Primăria Sibiu pentru curățenia străzilor orașului, este mereu prezentă la datorie. Noaptea, după evenimente, apar oamenii de la SOMA care curăță zona și, spre dimineață, Centrul Istoric este din nou curat, gata să primească turiștii și sibienii.

Curățenia permanentă într-un oraș ține de normalitate, dar acesta aspect a devenit firesc și pentru Sibiu de anul trecut, de când SOMA SA a preluat contractul de curățenie stradală.

Mașinile de curățenie și oamenii firmei sunt văzuți pe toate străzile Sibiului, inclusiv pe cele mici. În primăvară, Primăria Sibiu a decis să le reducă frecvența prezenței pe anumite străzi. Primăria a considerat că se face prea multă curățenie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai