spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Căsuțele galbene au ajuns și la Boița

Știri din Județ

Publicitate

Voluntarii Echipei Galbene însoțiți de doamna ministru Raluca Turcan au ajuns duminică în comuna Boița. Alte două căsuțe galbene au fost instalate în folosul iubitorilor de lectură: una in Muzeul ASTRA și cea de-a doua in parcul pe care l-au inaugurat cu ceva vreme în urmă la Boița.

Publicitate


Așa cum facem în fiecare lună, am oferit și cele două burse de studiu copiilor care s-au remarcat prin rezultate foarte bune la învățătuă. Chiar dacă este vacanță, continuăm să recompensăm efortul micuților studioși. De data aceasta am avut și noi parte de o surpriza frumoasă. Echipa Galbenă a primit o scrisoare de mulțumire din partea celor doi elevi. Ne-au emoționat cuvintele lor și ni s-a demonstrat, o dată în plus, că acțiunile noastre ajung exact acolo unde trebuie.
Am fost întâmpinați, ca de fiecare dată, cu foarte multă căldură de domnul primar Nicolae Cocoș un om dedicat comunității pe care o păstorește, prezență constantă și valoroasă în echipa noastră – a scris Alina Huciu pe Facebook.

Raluca Turcan, Ministrul Culturii a scris pe pagina sa de Facebook despre proiectul de voluntariat din care face parte -“Căsuța Galbenă – Colț de Cultură prin Lectură”:


Căsuța Galbenă este un mic lăcaș, de un metru pătrat, care ține sub acoperișul său tot universul, tot ce am fost și ce vom fi, CĂRȚI ale căror povești au însoțit generații întregi, istorie, știință, artă, gânduri ce traversează granițele timpului.

Iubesc inițiativa neobositei Echipe Galbene, care a organizat acest proiect și care a decis să pună o carămidă la încurajarea educației prin lectură, amplasând Căsuțe Galbene în mai multe locuri din județul Sibiu – astăzi la Muzeul Astra și în localitatea Boița.

Căutați Căsuțele Galbene pentru a descoperi cărțile cu care mulți dintre noi am crescut, dar și titluri noi, răsfoiți-le și returnați-le, pentru a transmite mai departe îndemnul de a crește prin lectură!
Felicit conducerea Muzeului Astra și Primăria comunei Boița pentru felul în care au mobilizat comunitatea în a primi cu brațele deschise această inițiativă!

Citiți pentru a vă cunoaște! Citiți pentru a crește! Citiți pentru a fi liberi!


Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer