spot_img
15.7 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Liber la scăldat fără salvamari. Controale nu se fac

Știri din Județ

Publicitate

Săptămâna trecută, un bărbat de 63 de ani s-a înecat într-un ștrand din Ocna Sibiului. Pornind de la acest caz, am vrut să știm dacă Protecția Consumatorului a făcut controale în această vară la ștrandurile și piscinele din județ pentru a vedea dacă sunt salvamari și puncte de prim ajutor. Răspunsul autorităților este dezolant.

Publicitate

HG 1136 din 2017 prevede ca toate piscinele, ștrandurile și locurile publice și private de scăldat să aibă salvamar și punct de prima ajutor. Protecția Consumatorului este instituția care ar trebui să verifice acest lucru.

SIBIU INDEPENDENT a cerut instituției de la Sibiu să afle câte controale a făcut pe această tematică anul acesta. Mai ales că ne aflăm spre finalul lunii iulie. Surpriză! Niciun control!

„Ȋn acest an pȃnă la aceasta dată, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu nu a avut in derulare Tematia de control la nivel naţional privind respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor ȋn incinta ştrandurilor, pişcinelor şi bazinelor de ȋnot, aşadar nu s-au efectuat controale ȋn acest sens” este răspunsul primit de la instituție. Altfel spus, nu a fost ordin de la centru, nu s-a făcut control.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ