spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Parcul industrial din Agnita intră pe ultima sută de metri

Știri din Județ

Publicitate

𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹 𝗜𝗻𝗱𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗮𝗹 𝗱𝗶𝗻 𝗔𝗴𝗻𝗶𝘁𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗿ă 𝗽𝗲 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝘀𝘂𝘁ă 𝗱𝗲 𝗺𝗲𝘁𝗿𝗶

𝗔𝗴𝗻𝗶𝘁𝗮 𝘃𝗮 𝗱𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶 𝘂𝗻 𝗽𝗼𝗹 𝗲𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗰 î𝗻 𝗡𝗼𝗿𝗱𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲ț𝘂𝗹𝘂𝗶. 𝗔𝗺 𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗯𝘂𝗻𝗲 𝘀𝗼𝗹𝘂ț𝗶𝗶 ș𝗶 𝗽𝗮𝗿𝗰𝘂𝗿𝗴𝗲𝗺 𝗽𝗮ș𝗶𝗶 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗶 î𝗻 𝗮𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁ă 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰ț𝗶𝗲, î𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗶𝗻𝘁𝗿ă𝗺 î𝗻 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝗲𝘁𝗮𝗽ă 𝗱𝗲 𝗮𝘃𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿ă 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗱𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗜𝗻𝗱𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗮𝗹, 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘃𝗮 𝗿𝗲𝘃𝗶𝗴𝗼𝗿𝗮 ș𝗶 𝘃𝗮 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮 𝗱𝘂𝗿𝗮𝗯𝗶𝗹 𝗲𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗮 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹ă ș𝗶 𝗿𝗲𝗴𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹ă, 𝘃𝗮 𝗰𝗿𝗲ș𝘁𝗲 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗹𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗶, 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗮𝘁𝗿𝗮𝗴𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶ț𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 ș𝗶 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗻𝗼𝗶 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝗺𝘂𝗻𝗰ă î𝗻 𝗼𝗿𝗮ș𝘂𝗹 𝗻𝗼𝘀𝘁𝗿𝘂. 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗻ț𝗶𝗼𝗻ă𝗺 𝗰𝗮, 𝗽â𝗻ă 𝗹𝗮 𝘀𝗳â𝗿ș𝗶𝘁𝘂𝗹 𝗺𝗮𝗻𝗱𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶, 𝘀ă 𝗶𝗻𝗮𝘂𝗴𝘂𝗿ă𝗺 𝗮𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁ă 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶ț𝗶𝗲.

 Primăria Orașului Agnita a semnat contractul pentru obținerea titlului de ”Parc Industrial”, constituirea și operarea societății administrator și promovarea Parcului Industrial Agnita, aceasta reprezentând ultima etapă necesară operaționalizării investiției. 

Î𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐜𝐮 𝐨 𝐝𝐮𝐫𝐚𝐭ă 𝐝𝐞 𝟏𝟐 𝐥𝐮𝐧𝐢, 𝐬𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚 𝐮𝐫𝐦ă𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞:

  • Constituirea societății administrator, inclusiv website de promovare și semnarea contractului de administrare cu proprietarul parcului industrial;
  • Obținerea titlului de parc;
  • Crearea de către societatea administrator a pachetului de strategii, regulamente și contracte juridice care reglementează funcționarea Parcului Industrial Agnita;
  • Promovarea Parcului Industrial Agnita în vederea atragerii rezidenților.
    𝐈𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚𝐭 𝐝𝐮𝐩ă 𝐨𝐛ț𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐢𝐭𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐚𝐥, 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐦ă𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐢𝐥𝐢𝐭ăț𝐢:
  • scutirea de la plata impozitului pe teren și pe clădirile situate în perimetrul parcului industrial;
  • scutirea de la plata unor taxe locale pentru eliberarea de avize, certificate și autorizații;
  • alte scutiri aprobate de Consiliul Local Agnita, ce vor fi stabilite ulterior.
    De asemenea, investitorii interesați vor putea să colaboreze și sub forma companiilor mixte, astfel încât o parte cât mai însemnată din valoarea adăugată să rămână comunității locale. În acest sens, administratorului parcului industrial va sprijini companiile rezidente în obținerea de finanțări nerambursabile, ajutoare de stat, credite bancare sau surse alternative de finanțare, specifice domeniilor de activitate ale rezidenților.

𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐚𝐥 𝐀𝐠𝐧𝐢𝐭𝐚, î𝐧 𝐜𝐢𝐟𝐫𝐞
Parcul Industrial va avea o suprafață totală de 140.000 mp și va fi destinat ramurilor industriale cu grad redus de poluare si cu tehnologii curate si moderne, a căror activități sunt preponderent de producție și servicii, fiind un parc industrial public de tip greenfield.
De asemenea, se are în vedere transferul tehnologic, în special de la firmele ce folosesc tehnologii de vârf, prin crearea de societăți mixte (joint ventures) și înființarea de vehicule investiționale dedicate (Special Purpose Vehicles).
Prin înființarea acestui parc industrial, instrument cheie pentru impulsionarea mediului de afaceri regional și local, se urmărește – creșterea atractivității regiunii ca locație pentru investiții în activități economice, efectul pozitiv de antrenare în economie, crearea de noi locuri de muncă, creșterea gradului de competitivitate economică, atragerea investițiilor autohtone și străine, precum și atragerea de noi resurse la bugetul local.


Locuri de muncă, investiții în infrastructura și economia locală, o industrie prietenoasă cu mediul – acestea sunt principalele beneficii ale viitorului Parc Industrial al Agnitei.

Un nou pol de dezvoltare locală și regională se naște în nordul județului, prin munca primarului Schiau Gull Alin Ciprian și a echipei de la Primaria Orasului Agnita!

Felicitări tuturor! – a declarat Daniela Cîmpean, presedinta CJ Sibiu pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă