spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

CISNĂDIE: Când unii consilieri se opun propriilor votanți

Știri din Județ

Publicitate

Situație incredibilă astăzi în ședința de Consiliu Local Cisnădie. Consilierele locale USR, Andreea Zimța și Rodica Velțan au fost singurele care s-au opus achiziției unui teren în plus pentru noul Campus Școlar din Cartierul Arhitecților din Cisnădie. Proiectul, aprobat anterior, prevede construirea unei școli, o grădiniță și o sală de sport.

Publicitate

Anul trecut, Primăria Cisnădie a reușit achiziția a 10.000 de metri pătrați în cartierul Arhitecților pentru construirea unui Campus Școlar. Aici urmează să se construiască prima școală, prima grădiniță și o sală de sport pentru locuitorii din zonă.

Dar legislația națională a pus o piedică proiectului. Noua legislație în urbanism prevede acum ca aceste construcții educaționale să nu ocupe mai mult de 25% din suprafața terenului. Înainte procentul era de 40%.

Pentru că Primăria Cisnădie a demarat deja proiectul la faza de proiectare și avize a trebuit să caute mărirea suprafeței de teren cu încă 5.000 de mp, pentru a respecta noua legislație. După luni de zile de negocieri cu dezvoltatori imobiliari limitrofi proiectului educațional, primarul Gheorghe Huja a reușit să îi convingă să vândă Primăriei Cisnădie 5.000 mp.

În ședința de astăzi, proiectul a fost votat de toți consilierii locali, inclusiv de la USR, mai puțin de două consiliere USR care s-au împotrivit. Deși au candidat în 2020 pe o platformă centrată pe interesele locuitorilor din Cartierul Arhitecților, Andreea Zimța și Rodica Velțan s-au opus proiectului de extindere a suprafeței. Adică s-au opus, în final, întregului proiect de Campus Școlar.

Noroc că restul consilierilor locali, inclusiv ceilalți din USR, au înțeles importanța proiectului pentru Cartierul Arhitecților și au aprobat achiziția. „Este trist să vezi că un consilier local care a strâns 1.200 de voturi la alegerile locale se opune propriilor votanți” a declarat primarul Gheorghe Huja. Acesta a promis că proiectul va fi dus la bun sfârșit. „Nu este proiectul lui Huja, este al oamenilor din Cartierul Arhitecților. Este pentru ei și nu înțeleg dorința unora de a-i pune piedici” a declarat primarul orașului Cisnădie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie