spot_img
10.7 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Profesori de la Colegiul Goga din Sibiu, participanți la cursul de formare profesională „The Collaborative Classroom. Teachers as Coaches. Classes as Teams“ 

Știri din Județ

Publicitate

Curs de formare în cadrul Proiectului de Acreditare Erasmus – The Collaborative Classroom. Teachers as Coaches. Classes as Teams

Publicitate

În cadrul programului de acreditare Erasmus+ nr. 2022-1-R001-KA121-SCH-000060478 al Colegiului Național „O. Goga“ Sibiu, în perioada 10.07-14.07.2023 prof. Ana-Maria Marcu, Ana-Maria Minea și Ana-Mădălina Sibișan au participat la Nisa la cursul de formare profesională „The Collaborative Classroom. Teachers as Coaches. Classes as Teams“ .

Pe parcursul săptămânii profesori din Letonia, Lituania, Cehia, Norvegia, Ungaria, Germania și România au fost instruiți în diverse tehnici de comunicare și colaborare. Profesorii participanți la curs au învățat prin jocuri colaborative și exemple de bună practică despre colaborare, coaching și tot ce poate presupune munca în echipă, scrie cnogsibiu.ro

În fiecare zi participanții s-au prezentat și și-au prezentat, pe rând, țările, orașele și școlile din care provin. Prima zi a cursului a fost dedicată creării unui climat propice învățării.

Cea de-a doua zi a fost dedicată emoțiilor și valorilor care ar putea motiva elevii, astfel încât aceștia să colaboreze, atât cu colegii, cât și cu profesorii, dar în același timp să participe activ la oră. Exemplele de bună practică nu au lipsit, subliniind faptul că atunci când între participanții la procesul de învățare s-a stabilit o legătură puternică, atunci relația dintre ei are șanse mari de reușită, iar transferul de informație se relizează ușor, în ambele sensuri.

Tot marți cursanții au participat la un tur ghidat al orașului Nisa, aflând câte ceva despre istoria și importanța orașului de-a lungul timpului.

Miercurea a fost ziua cea mai lungă de program, zi în care cursanții au descoperit în cadrul unor exerciții practice noi metode și tehnici de negociere și colaborare. Ei au experimentat negocierea, colaborarea, munca în echipă și bineînțeles argumentarea.

În ultima zi de curs jocurile specifice formării unei echipe au stat în centrul atenției profesorilor cursanți (ex. fishbowl, jigsaw). La sfârșitul programului au fost decernate diplomele de participare.

Rezumând, săptămâna a fost una interesantă în care s-au împărtășit metode noi, exemple de bună practică, dar s-au legat și prietenii, deschizându-se posibilitatea unor noi parteneriate.

Proiectul de Acreditare Erasmus Nr. 2021-1-R001-KA120-SCH-000045167 este co-finanțat de Uniunea Europeană prin contractul de finanțare nr. 2022-1-RO01-KA121-SCH-000060478 .

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai