21.2 C
Sibiu
miercuri, 24 iulie, 2024

Acoperișul Filarmonicii devine scena celui mai îndrăgit festival al verii

Știri din Județ

Cea de a IV-a ediție a festivalului „Concerte pe Acoperiș” începe duminică, 30 iulie, și se va încheia pe 12 august.


De la Revolter la Orchestra Giovane și de la Francesco Tristano la Ada Milea, programul serilor de vară propune 14 evenimente muzicale. Locația inedită în care organizăm acest festival oferă contextul perfect pentru a socializa, a ne reîntâlni în chiar „inima” Filarmonicii, bucurându-ne în același timp de prospețimea muzicii clasice, operă, jazz, rock sau techno.

Publicitate

Festivalul «Concerte pe Acoperiș» este un proiect pe care l-am visat încă înainte de a deveni managerul Filarmonicii. Într-una din vizitele mele că dirijor invitat al Orchestrei Fillarmonicii de Stat Sibiu, am descoperit absolut întâmplător această terasă, pe atunci încuiată permanent, care oferă o panoramă unică asupra orașului și m-am gândit imediat că ar fi fantastic să o transformăm într-o scenă.

Proiectul a prins contur în pandemie – o perioadă dificilă, însă care ne-a provocat să ne manifestăm artistic în forme inedite până atunci – și a continuat să se dezvolte, ajungând cel mai îndrăgit festival al verii.

La cea de a IV-a ediție, vă propunem să admirăm asfințitul la înălțime alături de muzicieni excepționali din România, Elveția, Olanda, Luxemburg și chiar Japonia, precum Musica Viva, Francesco Tristano ori Yamano Yukako. Nu vor lipsi «veteranii» rock-ului românesc, Partizan, irepetabila Ada Milea, Koszorus Krisztina – pe care ați avut deja ocazia s-o ascultați la Zilele Muzicale Româno-Americane, iar în premieră i-am invitat și pe foarte tinerii sibieni de la Revolter, formație pe cale să devină un fenomen muzical major, la propriu și la figurat.

Așadar, de la muzică clasică, la operă, jazz, rock sau chiar muzică electronică, ne vom bucura de un program pentru toate gusturile și toate generațiile.

Vă aștept împreună cu artiștii invitați, colegii cu care organizăm și cei mai simpatici voluntari din oraș!”, transmite dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Programul festivalului este disponibil pe www.filarmonicasibiu.ro, Filarmonica Sibiu App și Sibiu City App.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Filarmonicii sau online de pe www.iabilet.ro, la prețuri cuprinse între 10 și 100 lei.

Proiectul „Concerte pe Acoperiș” este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023. Parteneri: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), Academia ICon Arts, Autoklass – partener de mobilitate, Eco Zen Boutique.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri