spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Clădirea Consiliului Județean Sibiu va beneficia de lucrări de consolidare, reabilitare termică și eficientizare energetică

Știri din Județ

Publicitate

Construită în urmă cu aproape 115 ani ca sediu al Băncii Austro-Ungare, clădirea care adăpostește în prezent Consiliul Județean Sibiu (corp C1), va beneficia de lucrări de consolidare, reabilitare termică și eficientizare energetică.


În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost lansată licitația prin care se dorește găsirea unei companii care să realizeze documentația tehnică, proiectarea, obținerea avizelor de specialitate și să execute lucrările propriu-zise.

Valoarea estimată a contractului este de aproape 15 milioane lei, ofertele putând fi depuse până pe 29 august ac.

Amplasat pe strada General Magheru, sediul CJ Sibiu se remarcă printr-o fațadă în stil eclectic, pe acoperiș fiind amplasat un turnuleț-lanternă.

Actuala clădire a fost construită pe amplasamentul fostei Academii de Drept de la Sibiu (înființată la 1844), care a funcționat aici între 1870 – 1878 într-un imobil având un singur etaj.

Printre cei mai cunoscuți absolvenți ai Academiei se numără Simion Bărnuţiu, Ilie Măcelariu, Eduard Albert Bielz, Aron şi Nicolae Densuşianu.

Foto: Arhiva grupului Alt-Hermannstadt in Ansichtskarten, Fotos, Gemälden und Grafiken

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului