spot_img
9.1 C
Sibiu
luni, 06 mai, 2024
spot_img

Dar din dar se face ban! Grupurile sibiene, pline de „nevoiași”

Știri din Județ

Publicitate

La nivelul județului Sibiu, în mediul on-line, există mai multe grupuri de Facebook / Whatsapp/ Telegram prin care anumiți oameni, cărora viața „le-a zâmbit”, DONEAZĂ celor nevoiași.

Publicitate

Acolo, sunt postate zilnic zeci de anunțuri cu obiecte de donat, de la mobilier, haine și până la electrocasnice. Pentru că sibienii sunt empatici cu suferința celorlalți și vor să ajute. Și s-o zicem pe aia dreaptă, donațiile se mai fac și din considerente logistice. Să scapi de mobilier cu sticlă sau electrocasnice mari COSTĂ bani și durează. Așa că se „împușcă doi iepuri” dintr-o lovitură! Faci o faptă bună și ai și debarasare gratuită.

Noua afacere on-line: cere cu o poveste lacrimogenă, primește cu dragă inimă, vinde repede și trage un chef de chef. Astfel, apar zeci de mesaje cu rugăminți și povești triste, ba că am copil mic, ba că trebuie să nasc, ba că nu avem ce mânca sau încălța. Aceste cazuri mi se par cele mai josnice. Pentru că se profită de inocența unui copil, cu nerușinare. Iar atunci când se cer bani, ca să nu fie depistați, „nevoiașii” invocă probleme bancare și recomandă Revolut. Și ca să fie țeapă, țeapă, se mai postează și anonim, maram de rușinea cunoscuților. Pe unele profiluri, opulența nici măcar nu mai este ascunsă.

La o scurtă documentare, am găsit „o mămică” care „naște peste două luni” și are nevoie de scutece, hăinuțe sau bani. În alte postări, pe alt grup de donații, aceeași „mămică” doar ce a aflat că este însărcinată iar pe un altul, a și născut deja de câteva zile. V-ați prins?! Și știu că nu doar acum! Mulți ați și comentat contra la postările dânsei.

Cazuri de genul sunt extrem de multe în județul Sibiu, de cele mai multe ori folosindu-se conturi false, având poze cu flori sau pisici. Cazurile REALE însă, rămân fără rezolvare. Și acolo, cineva suferă! Fie că nu mai prind loc la donații, fie nu mai sunt crezuți. Cunosc o mână de oameni ce se implică activ în procesul de donație și verifică povestea fiecărei persoane. Însă aceștia fac parte din asociații sau fundații iar aceste lucruri durează. Prea multe „bătăi de cap” pentru o persoană fizică a cărui decorator sau agent imobiliar bate la ușă.

De ce se verifică? Pentru că România și pentru că… o cabină de duș DONATĂ zilele trecute a ajuns la vânzare. Prima dată cu 700 de lei, iar mai apoi cu 350 de lei. Confruntată pe grupul de donații,această în loc să-și recunoască fapta, i-a luat la rost.

Contactată de reporterii Sibiu Independent, persoana care a obținut gratuit cabina de duș, a motivat gestul vânzării.

„Eu am vândo pentru că nu mi-o fost buna o fost mare și nu o intrat în casă și am luat alta” ne-a transmis persoana în cauză

Am donat și eu câțiva saci de haine de damă și m-am trezit cu BMW X5 la poartă. Altă dată am donat două fotolii și a venit după ele cu o furgonetă nouă, cu numere roșii. Până la urmă, fiecare donator face ce vrea cu lucrurile sale, la fel și donatarul. Doar că undeva pe drum, moralitatea și empatia s-au pierdut!

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. La fel am patit eu cu niste anvelope. Cauta unul o anume dimensiune, i-am spus ca ii ofer 4 buc, gratis, doar ca-s din 2007. Vine, le ia, mii de multumiri, texte ca le pune pe masina cu care va circula doar in oras, etc. La o zi apar pe forum, olx cu 600 ron, impecabile, ce sa mai, spunea ca-s aproape noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Meniu festiv și Paști la Spitalul TBC Sibiu

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ