spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Criticile sunt constructive

Știri din Județ

Publicitate

Unii politicieni locali s-au obișnuit cu un ușor cult al personalității și o lipsă totală de vlagă în presă la capitolul anchete și critici. Cumva, Sibiul a devenit un mit, o poveste frumoasă, fără cusur, fără probleme. Dar realitatea este alta. Și la Sibiu se greșește de către autorități și criticile din presă sunt inerente. Mai ales când este vorba de bani publici. Cine este înțelept știe că aceste critici sunt constructive.


Ultimele săptămâni au adus două inaugurări ale unor proiecte implementate pe bani grei de Primăria Sibiu: pista de biciclete de pe malul Cibinului și parcul Belvedere. Ziarul nostru a tratat cele două subiecte așa cum a crezut și văzut că sunt realizate. Dacă la pista de biciclete am văzut o sumă uriașă cheltuită pe un proiect cu multiple deficiențe în implementare, la parcul Belvedere am remarcat un proiect reușit. Scăpări minore sunt și acolo.

Trebuie spus din start că politica ziarului nostru nu ține de contracte de publicitate, ca în alte părți. Adică nu scriem de bine, unde avem contract și de rău unde nu avem. Contractele de publicitate, pentru noi, garantează apariția în forma trimisă a unor comunicate de presă de la instituții, partide, firme etc. Atât. Asta nu înseamnă că nu ne rezervăm și folosim dreptul de a critica în propriile articole respectivele instituții, partide sau firme când observăm că au greșit. Și avem multiple exemple în istoria de 4 ani a ziarului nostru.

Revenind la marile proiecte implementate de Primăria Sibiu, ne asumăm criticile punctuale. Am observat, însă, că acestea nu au fost pe placul primarului Astrid Fodor. Cele referitoare la pista de biciclete. Ea a și remarcat, voalat, la inaugurarea parcului Belvedere că „unii” din presă au văzut doar probleme la pista de biciclete și nu au avut niciun cuvânt de laudă. Așa este, ne asumăm!

Problema este că prea ne-am obișnuit la Sibiu doar cu lauda. Și cu o somnolență a presei referitoare la activitatea Primăriei Sibiu. O somnolență indusă uneori. Dar pentru democrație, somnul rațiunii naște monștri. Ori rolul presei este tocmai de a sta de pază la ușa democrației. Altfel, orice ales, fie el și cu bune intenții inițiale, o poate lua pe arătură.

Critica este firească. Vom semnala în continuare toate problemele din oraș și județ. Indiferent că țin de autorități locale, județene, instituții, partide, firme etc. Până la urmă, acesta este rolul nostru. Nu să ne substituim unor instituții de control, nici să devenim organ de propagandă pentru o instituție (cum se mai întâmplă la unii), ci să scriem despre ce este bine și ce este rău.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă