spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Șoferi inconștienți! Drumurile județului Sibiu, tot mai riscante de parcurs

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 18 – 20 august, polițiștii sibieni au continuat acțiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii încălcării normelor rutiere, ocazie cu care au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 18 permise de conducere, au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate 500 de sancțiuni contravenționale în valoare de 109.000 de lei.


Astfel, drumurile județului Sibiu devin din ce în ce mai periculoase de parcurs. Conform statisticilor, zeci de șoferi conduc după ce au consumat băuturi alcoolice sau / și droguri, punând în pericol circulația rutieră. La nivelul județului Sibiu se produc lunar aproximativ 20 de accidente, dintre care 5-6 sunt cu victime sau chiar cu decese.

Exemple:

La data de 18 august, în jurul orei 20:30, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Gheorghe Lazăr din orașul Avrig de către un localnic în vârstă de 43 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat,

O zi mai târziu, în jurul orei 00:40, în afara localității Valchid, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit pentru control un autoturism condus pe DC 24 de către un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Hoghilag. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Probleme au fost găsite și pe Bulevardul Mihai Viteazu, acolo unde polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au depistat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Rășinari, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

Tot în data de 19 august, în jurul orei 03:30, în orașul Agnita, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Agnita au depistat în trafic, pe strada Avram Iancu, un șofer a cărui testare alcoolscopică a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Probleme în trafic au fost găsite și în municipiul Sibiu, acolo unde polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Victoriei de către un tânăr în vârstă de 19 ani, din Cisnădie. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină,.

Pentru control a fost oprit și un autoturism condus pe strada Transilvaniei de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Păuca. Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 20 august, în jurul orei 14:30, în municipiul Sibiu, în timp ce efectua manevra de mers înapoi pe strada Piața Cibin, un sibian în vârstă de 38 de ani nu s-a asigurat corespunzător și a intrat în coliziune cu un autoturism oprit. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale însă testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și pe raza localității Slimnic polițiștii Postului de Poliție Slimnic au depistat nereguli la un autoturism condus pe DN 14 de către un localnic în vârstă de 21 de ani. Din verificările efectuate de către polițiști s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Probleme cu alcoolul au fost depistate și în localitatea Boița, acolo unde polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control o autoutilitarăcondusă pe strada Șoseaua Veche de către un localnic în vârstă de 43 de ani. Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă