0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alexandru Chituță a fost votat Cetățean de Onoare al Municipiului Iași

Știri din Județ

În data de 23 august 2023 Consiliul Local Iași a votat acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași. Votul a avut loc în urma propunerii venite din partea Facultății de Arte din cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași și din partea Muzeului Municipal Regina Maria din Iași și a avut ca mențiune faptul că Alexandru Chituță a contribuit la evoluția Iașului prin numeroase expoziţii şi evenimente culturale la care se adaugă crearea „axei culturale Sibiu-laşi-Chişinău”, colaborările cu Muzeul Municipal, dar şi cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din laşi.


 

Pe lângă zecile de evenimente culturale realizate în Iași se numără și expoziția Mărginimea Sibiului, zona fetelor frumoase și a țăranilor cu biblioteci și tipărirea cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași a unui album ce conține o seamă de fotografii vechi.

În urma colaborării cu Alexandru Constantin Chituță Muzeul Municipal Regina Maria și-a îmbogățit colecția și prin donații de carte și lucrări de artă plastică. 

Anul trecut la propunerea lui Alexandru Chituță, acad. Mircia Dumitrescu și artista Suzana Fântânariu au primit titlul de Cetățean de onoare al Municipiului Iași. 

În luna septembrie 2022 și directorului Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, dl. Constantin Chiriac i s -a decernat titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași. 

Cu acest prilej, Alexandru Constantin Chituță a declarat: „Doresc să mulțumesc domnului Mihai Chirica, primarul municipiului Iași și membrilor Consiliului Local Iași pentru votul de astăzi de atribuire a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași!

Este un lucru care mă onorează dar îl consider și o recunoaștere a ceea ce împreună cu doamna Aurica Ichim, directoarea Muzeului Municipal Regina Maria din Iași, cu dl. prof. dr. Adrian Stoleriu, decanul Facultății de Arte și cu dl. prof. dr. Aurelian Bălăiță, rectorul Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași am organizat la Iași.

Au fost foarte multe evenimente culturale de calitate, care au adus o notă distinctă. Au fost expoziții care au dublat numărul de vizitatori la Muzeul Municipal Regina Maria din Iași. Au fost evenimente realizate în premieră în Moldova. Toate acestea au fost făcute în decursul anilor. Au fost făcute cu mult profesionalism și cu multă dăruire. Așa cum s-a afirmat, în urma colaborării, între Sibiu și Iași există o autostradă culturală care ne face să fim apropiați și prieteni. Această distincție nu e doar o recunoaștere este și un imbold de a continua relația de prietenie și colaborare cu instituțiile culturale din capitala Moldovei. Cred că astăzi colaborarea și munca în echipă este o condiție de la care nu se poate trece cu vederea.

Mulțumesc pentru recomandare Muzeului Municipal Regina Maria și Facultății de Arte din cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași. Mulțumesc colecționarului George Șerban. Împreună am făcut lucruri memorabile, nu doar pentru Iași, cât pentru tot ce înseamnă cultură, artă și frumos.

PS. pentru prieteni: Deocamdată am treabă la Sibiu, nu mă mut la Iași chiar dacă am fost invitat! Iașul e un oraș superb, cu oameni extraordinari, foarte dedicați și implicați. Iar instituțiile culturale de acolo: Muzeul Municipal Regina Maria, Ateneul Național din Iași, Opera Națională etc fac lucruri minunate.

MULȚUMESC!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș