spot_img
11.6 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Intervenție rapidă a specialiștilor Apă Canal Sibiu la conducta de la Sadu

Știri din Județ

Publicitate

Conducta de aducțiune apă Sadu este prevăzută deja într-un amplu proiect de modernizare aflat în derulare. Dar tronsonul vechii conducte cedează adesea. Astăzi, trecerea conductei peste râu, dincolo de localitatea Sadu, a creat o veritabilă fântână arteziană. Apa țâșnea din 3 puncte diferite (foto).


Deși era seară la primirea sesizării și pe o furtună puternică, specialiștii Apă Canal Sibiu au intervenit prompt și după ora 21 conducta era reparată (video mai jos)

Lucrările contractate de reabilitare a conductei de aducțiune Sadu vor continua și astfel de incidente vor dispărea după finalizarea proiectului.

Lucrările la conducta Sadu au început la finalul anului trecut și vor dura doi ani. „Lucrările de construcţie includ reabilitarea tronsoanelor montate suprateran ale conductei de aducţiune apă brută sursa Sadu, atât pe zona dintre punctul de încărcare a conductei şi localitatea Sadu, precum şi între Staţia de Tratare Apă Potabilă (STAP) Sibiu Sud şi STAP Dumbrava. Modernizarea se va realiza pe o lungime de aproximativ 5818 m cu conducte din PAFSIN DN 700 mm. De asemenea, traseul actual din localitatea Sadu va fi modificat cu un nou traseu care va ocoli în totalitate această aşezare urbană. Suplimentar, se vor reabilita şi se vor realiza noi cămine de vane şi fitinguri conform documentaţiei de atribuire şi proiectului tehnic” , se arată într-un comunicat al companiei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă