19.1 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Sebastian Suciu, deputat AUR: Începutul falimentului strategiei Primăriei Municipiului Sibiu privind rețeaua școlară și primul eșec al Programului „România Educată”! (C.P)

Știri din Județ

Deputat AUR Sibiu, Dr. Sebastian Suciu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Motto: „Cum arată astăzi școala, așa va arăta mâine țara” – Spiru Haret

Publicitate

Părinți nemulțumiți la început de an școlar, directori depășiți și instituții care au dat uitării problemele școlilor sibiene. 

Debut de an școlar. Părinți cu jalba-n proțap la ISJ Sibiu, cu nervii întinși și dinți scrâșnind, amenințați de spectrul neînceperii cursurilor la noile creșe. Motivul: prea puțini educatori. Cauza: Ministerul Educației nu ține cont de doleanțele ISJ Sibiu și trimite jumătate din posturile cerute. Halucinant, dar adevărat.

Părinții amenință cu pichetarea Școlii Gimnaziale Nr. 4 Sibiu. Clasele a VIII-a vor trece în program de după amiază. Nu sunt săli de clase în care să învețe în program de dimineață. Prea mulți elevi. Din nou nemulțumiri și pumni strânși ridicați în aer! Nu sunt singurii! La Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu clasele a IV-a trec după ora 12:00, la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu cei din clasa a VII-a trec și ei după prânz, iar la Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu se așteptă containere ca cei din a VIII-a să fie de dimineață.

Scenariul apocaliptic se lărgește! Multe clase au peste 30 de elevi în bănci, alți elevi sunt înghesuiți în spații mici, că sunt mai puțini, alții învață prin demisolurile clădirilor.

Ce face Primăria Sibiu? Așteaptă finalizarea unui corp de clădire la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu (care nu va face ca toți să învețe de dimineață!), se judecă cu cine mai știe cine pentru ca viitorul Liceu de Artă Sibiu să fie încă un „complex de bazine de înot”, așteaptă ca fostul Colegiu Pedagogic de pe General Magheru să se prăbușască, se tot uită la clădirea fostului liceu CFR că poate, poate…. Scoate elevi din diferite clădiri, pe care le dă nonșalant spre folosire școlilor particulare (Anima, Internațională Sibiu, Româno-Finlandeză).

Așa arată realitatea începutului de an școlar 2023-2024! Acesta este începutul falimentului în strategia administrației sibiene în privința educației și spațiilor școlare. S-a spus că nimeni nu le-a cerut școli noi! În PUZ-urile și PUG-urile aprobate nu apar parcele pentru construcția de școli, pentru că nu aduc profit! Fără gândire, fără soluții!

Programul „România Educată”, oglindit în Legea Învățământului Preuniversitar, promulgată cu asistență și public adus obligatoriu la Cotroceni, nu are niciun rând care să oblige Ministerul Educației să aloce numărul de posturi cerut din teritoriu și nici obligativitatea administrațiilor locale de a construi școli. Nu este nevoie! Este nevoie de eșec anunțat.

De aceea este nevoie de schimbare! Actualii decidenți și-au arătat destul limitele, neștiința și neputința! Dacă nu avem școli în care elevii să poată învăță, nu vom avea viitor!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic