spot_img
18.2 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

CISNĂDIE: Anunțul mult așteptat privind transportul în comun

Știri din Județ

Publicitate

4 autobuze electrice noi vor circula între Sibiu-Cartierul Arhitecților-Cisnădie-Cisnădioara și retur. Pentru a rezolva problema trasportului public de persoane, orașul Cisnădie a aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu alături de Municipiul Sibiu, orașul Ocna Sibiului, comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia.

Publicitate

„Asociația din care facem parte a depus două proiecte la Ministerul Dezvoltării prin PNRR. Primul proiect pentru achiziționarea a 36 de autobuze a fost aprobat. Al doilea proiect, pentru achiziționarea a 20 de autobuze se află în evaluare.” a anunțat primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja.

La momentul prezent se află în curs de derulare evaluarea ofertelor depuse de ofertanți pentru achiziționarea autobuzelor electrice care urmează să deservească transportul public local la nivelul zonei metropolitane.

Pe lângă furnizarea mijloacelor de transport, contractul scos la licitație prevede și furnizarea de stații de încărcare rapidă și lentă, care vor fi amplasate atât la autobază, cât și în teren.

De asemenea, Consiliul Județean Sibiu a depus o cerere de finanțare prin PNRR pentru microbuze școlare electrice pentru mai multe localități din județul Sibiu, printre care și orașul Cisnădie. Prin acest proiect urmeaza să primim un microbuz școlar electric de 8+1 locuri și unul de 16+1 locuri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!