spot_img
18.1 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

EDITORIAL: Cum să blochezi un bulevard pentru nimic

Știri din Județ

Publicitate

Din seria deja clasică la Sibiu „a munci de ochii lumi”, de trei săptămâni, firma Terra Building, din comuna Orlat, se chinuie să modernizeze un trotuar. Cel din zona Spitalului Județean Sibiu. Cu utilaje, camioane și oameni se lucrează de zor, ziua, să fie văzuți. Chit că blochează zi de zi, în orele de vârf ale traficului o bandă din bulevard și coloanele de mașini se întind până dincolo de teatru. Ce contează, doar se lucrează?!

Publicitate

Sincer dacă mai aud expresii românești de genul „a furat, dar a și făcut” sau „lasă că lucrează, bine că se face ceva” îmi vine să emigrez. Ne complacem deja de prea mulți ani, ca nație, cu șmecheria unora și cu trasul de timp al altora pe bani public, mulți bani publici.

Deja la Sibiu a devenit cunoscut faptul, printre anumite firme, că banul este gros la Primăria Sibiu pentru proiecte. Așa că prețurile cresc vertiginos, mai mult ca la alte proiecte din țară. Altă vorbă neaoșă: „nu e prost cine cere, e prost cine dă”.

Toată vara nu au avut timp de repararea trotuarului respectiv. S-au apucat cu o săptămână înainte de începutul școlii. Și nici până azi nu au terminat, dar trag tare astăzi să termine. Chiar și pe ploaie. Ce mai contează. Doar „specialiștii” români au inventat turnatul asfaltului cald pe ploaie. Așteptăm să fie luat în primire de inspectorii din Primărie cu tot cu dealul creat în curba sensului giratoriu. Eu înțeleg să lași înclinație pentru scurgere apă, dar acolo s-a turnat un deal numai bun de skate-uri. Și trei săptămâni, zi de zi, la orele de vârf șoferii au parcurs 1 km în 17-20 de minute. Dar Terra Building lucrează pentru dvs… sau Primăria Sibiu.

Astă vară, Primăria Sibiu își lăuda firma contractată pentru reparații străzi, Terra Building. Spunea cum au lucrat ei la frezat noaptea pe Calea Poplăcii. Frumos. Apoi au asfaltat. Iar frumos. Doar că au lăsat gurile de canal zile la rând să le aducă la nivel. Marcaje ioc, alte multe săptămâni. Iar în Piața Sadu s-au poticnit o lună. Erau alte lucrări de executat de la alte companii de utilități. Păi dacă știau de ele, de ce s-au mai grăbit să răzuiască Calea Poplăcii și să toarne asfaltul? Sau trebuia consumat banul proaspăt oferit de Primăria Sibiu unicului licitator, Terra Building?

Gata năduful, revărsat. Cum spunea un prieten: „Când toți țăranii se pricep la fotbal, politică și drumuri… iată ce iese!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu