spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Procurorii Parchetului European cercetează o posibilă fraudă cu fonduri Erasmus la ULBS

Știri din Județ

Publicitate

Procurorii Parchetului European (EPPO) de la biroul Cluj, au descins astăzi la locuințele mai multor angajați ai Universității Lucian Blaga din Sibiu. Aceștia anchetează o posibilă fraudă cu fonduri Erasmus.


Conform comunicatului EPPO, angajați ai Serviciului Relații Externe din cadrul ULBS au întocmit contracte fictive cu cetățeni din Asia pentru a primi fonduri prin două proiecte Erasmus+.

De asemenea, procurorii spun că studenți, doctoranzi și personal didactic din Asia au continuat să apară pe statul de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, chiar dacă contractele lor erau terminate. Se crede că semnăturile lor au fost falsificate pentru a transfera banii altor persoane.

Paguba totală estimată este de 1 milion de euro.

Plângerea inițială a fost făcută chiar de conducerea ULBS

Potrivit comunicatului procurorilor europeni, conducerea actuală a Universității Lucian Blaga cooperează și tot ei au depus plângerea inițială a acestei anchete.

„În acest moment confirmăm faptul că există o anchetă în curs de derulare privind posibile fraude cu fonduri Erasmus. Conducerea Universităţii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu (ULBS) colaborează cu procurorii europeni şi susţine acest demers. Pe măsura ce vom avea mai multe informaţii din partea Parchetului European, le vom oferi presei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ULBS, Smaranda Balan

Perchezițiile domiciliare sunt efectuate de zeci de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Este responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă