spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

EXPERIMENT: BiciBus și PediBus vineri la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În cadrul Săptămânii Europene a Mobilității un proiect experimental este propus și la Sibiu: elevii și profesorii să meargă la școală cu bicicleta sau pe jos, în grup. Vineri, 22 septembrie sunt așteptați toți cei interesați să facă drumul la și de la școală astfel.

Publicitate

Ideea nu este nouă în Europa, nici măcar în România. Sunt deja localități unde voluntari organizează zilnic PediBus.

Conceptul este simplu: voluntari adulți parcurg un anumit traseu pe jos spre și de la școală și pe parcurs adună elevii și profesorii cu ei în grup. Astfel se asigură și o siguranță a deplasării elevilor pe jos la școală.

„Prin efortul comun al părinților, voluntarilor și al cadrelor
didactice ne propunem facilitarea deplasării spre școală și
înapoi spre casă a minim 1.000 de elevi cu bicicleta/
trotineta sau pe jos.” anunță organizatorii care de ceva vreme au notificat toate școlile din Sibiu.

Sibienii preferă mașina pentru a duce elevii

Un studiu recent realizat la Sibiu arată că momentan peste 50% din totalul elevilor din Sibiu sunt transportați cu mașina la școală. Repartiția pe grupe de vârste a elevilor transportați cu mașina este: 70% elevi de ciclu primar, 42% ciclu gimnazial și 37% elevi de liceu. Din păcate bicicleta și trotineta sunt o opțiune doar pentru 1% dintre aceștia.

„Mobilitatea activă (bicicleta, trotineta mecanică, mersul pe jos și transportul public) în schimb aduce avantaje reale în procesul de dezvoltare fizică și psihică a copiilor. În acest fel, facilitând aceste modalități de transport, ne responsabilizăm să construim un mediu propice pentru o viitoare mobilitate activă sigură și atractivă pentru tânăra generație.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)