spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Veteranii de război și centenarii, mereu în atenția Primăriei Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Primăria Municipiului Sibiu acordă atenția și respectul cuvenit atât sibienilor care împlinesc vârsta venerabilă de 100 de ani, cât și veteranilor și văduvelor de război din municipiul Sibiu.


“Ne îngrijim de vârstnicii noștri și de veteranii de război nu doar la evenimente și zilele dedicate acestora. Direcția de Asistență Socială îi are în evidență și în atenție, oferindu-le mici simboluri ale recunoștinței și aprecierii comunității. Astfel, centenarii primesc sprijin financiar atunci când împlinesc cei 100 de ani și în fiecare an după această vârstă, iar veteranilor și văduvelor de război le oferim cu ocazia Paștelui și Crăciunului un cadou din partea municipalității. Și pentru că se apropie Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, cu această ocazie, transmit tuturor seniorilor Sibiului “La mulți ani!” și multă sănătate.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În această lună, spre exemplu, 2 sibieni împlinesc vârsta de 100 de ani, un al treilea împlinind 101 ani. Cu această ocazie, Primăria Municipiului Sibiu îi felicită și le acordă un premiu în bani, în cuantum de 3.000 de lei. În acest an, până în prezent, au fost premiate un număr de 6 persoane cu vârsta egală sau mai mare de 100 de ani. În anul 2022, au fost premiate 5 persoane centenare. Menționăm că Primăria Municipiului Sibiu oferă acest suport financiar din anul 2007. Pe lângă premiile acordate vârstnicilor cu vârsta peste 100 de ani, Primăria Municipiului Sibiu acordă o atenție deosebită și veteranilor și văduvelor de război care, anual, cu ocazia sărbătorilor de Paști și Crăciun, precum și cu ocazia zilei de 8 Martie în cazul doamnelor, au fost vizitați de angajații Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu și li se oferă cadouri și felicitări. În prezent, în evidențele Direcției de Asistență Socială figurează 11 veterani de război și văduve ale veteranilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă