spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Consilierii FDGR, USR și PSD s-au opus cererii de creștere a tarifelor pentru sortare deșeuri reciclabile

Știri din Județ

Publicitate

După ce vineri ședința de Consiliu Local Sibiu nu s-a putut ține din lipsa avizului Comisiei Juridice, astăzi consilierii s-au reunit online și au votat respingerea cererii formulată de ADI ECO pentru creșterea tarifelor pentru sortarea și compostarea deșeurilor reciclabile.


Pentru a nu mai păți ca ieri, când consilierii PNL au boicotat ședința și din lipsă de cvorum în Comisia Juridică nu s-a putut da aviz, astăzi consilierii au trecut proiectul prin comisia de buget, unde liberalii nu sunt majoritari.

Adrian Bibu, liderul consilierilor locali PNL Sibiu a fost prezent și el online la ședință.

Ședința a fost condusă de consilierul FDGR, Lerner Helmut care a citit avizul de la Comisia de Buget. Aceste avize din comisii sunt orientative și nu obligă votul consilierilor. Avizul citit de Lerner avea un text copiat exact din raportul de specialitate al Primăriei Sibiu.

Adrian Bibu a dorit de la început să ia cuvântul. Deși era în Pădurea Dumbrava la o acțiune de ecologizare voluntară. El a precizat că lipsa consilierilor PNL de la ședința de ieri a fost un semnal dat FDGR pentru lipsa de comunicare a acestei formațiuni cu PNL Sibiu. El a declarat că de luni a întrebat la secretariatul primarului Fodor când se poate discuta acest proiect. Dar joi i s-a comunicat lui Bibu de la secretariat că doamna Fodor are un program foarte încărcat și nu are timp să se întâlnească cu liderul PNL Sibiu, „partid care a obținut la alegeri 40%”.

Bibu a precizat că de 30 de zile se putea discuta și vota acest proiect. Și a fost amânat de Primăria Sibiu până în ultima zi. Bibu a dat exemple de lipsă de dialog pe mari proiecte din partea primarului Astrid Fodor cum este fosta bază Tursib, Fabrica de Cultură. „Nici eu, nici dvs nu suntem stăpânii Sibiului”

Bibu a precizat că acest proiect este complex și trebuia analizat atent, fiind cu mutliple repercursiuni. Bibu a spus că nu este de acord cu un vot populist. „Trebuie să avem un parteneriat corect, nu un parteneriat de supunere. Poziția PNL-ului astăzi va fi de abținere” a declarat Adrian Bibu.

Astrid Fodor i-a replicat lui Bibu că a constatat niște nereguli în adresa ADI ECO. Ea a explicat întârzierea de promovare a proiectului datorită unor întrebări de lămurire adresate de Primărie către ADI ECO. Întrebări rămase fără răspuns. „Noi exact degeaba hotărâm ceva aici, pentru că avem un vot în ADI ECO. Dar să spuneți câți primari sunt PNL, câți FDGR? Indiferent ce votăm noi aici, nu trece prin ADI ECO” a declarat Astrid Fodor.

Ședința a continuat cu diferite schimburi de replici, acuze directe sau voalate între Astrid Fodor, consilierul FDGR Pinter, consilierul USR, Ionuț Ghișe, consilierul PSD, Cătălin Stanciu și consilierul PNL, Adrian Bibu.

Pinter l-a făcut pe Bibu „pueril’. Bibu a amintit că la ședințele anterioare în birou la doamna primar Fodor, erau 4 consilieri PNL și nimeni de la FDGR. Astrid Fodor s-a enervat pe Bibu și a interpretat că FDGR-iștii din Consiliul Local Sibiu votează ca niște marionete la ordin, deși Bibu a susținut că nu a spus acest lucru. Bibu a apreciat intervențiile consilierului PSD Stanciu, dar a criticat comunicatul de presă al PSD Sibiu care nu are legătură cu realitatea. Ghișe (USR) a adus cifre ca argumente și a cerut o cotă mai mare de putere la vot în ADI ECO pentru municipiul Sibiu. Lucru cerut anterior și de Cătălin Stanciu (PSD).

Proiectul a trecut cu votul consilierilor FDGR, USR și PSD. Cu o abținere a consilierului PNL, Adrian Bibu.

VIDEO: înregistrarea ședinței Consiliului Local Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă