spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

„Bombe” despre Fabrica de Cultură aruncate de directorul Teatrului Radu Stanca din Sibiu, Constantin Chiriac

Știri din Județ

Publicitate

Directorul Teatrului Radu Stanca din Sibiu, Constantin Chiriac a declarat, săptămâna trecută, la o conferință de presă, că speră ca Primăria Sibiu să cumpere hala din Zona Industrială de Est, cunoscută ca Fabrica de Cultură. „Dacă nu se face, nu merg în noul mandat. Faust-ul a născut cinci centre culturale ale Europei, nu se poate să nu nască și la el acasă un centru”, a declarat Chiriac.

La ora actuală hala respectivă este folosită pentru spectacole de teatru și se plătește o chirie și utilități de peste 13.000 de euro, lunar. Informația apare în SEAP, la achizițiile directe realizate de teatrul din Sibiu.

La aceeași conferință Chiriac a lăudat spectacolele care se joacă în hală și nevoia ca aceasta să fie cumpărată de Primăria Sibiu cât mai repede. „Sperăm din toată inima ca Fabrica de Cultură să fie cumpărată de primărie anul acesta, să putem să ducem mai departe acel spațiu. Nicăieri în lume nu este un spațiu ca acesta. Nicăieri nu există atât de mult conținut, să ai „Faust-ul”, să ai „Lulu”, să ai „Metamorfoze”, să ai „Prințesa Deocheată”, să ai „Jocuri, vorbe, greieri”, produse pe care niciun alt teatru din lume nu le are și încă să nu ai un spațiu. Sperăm să fie cumpărat cât mai repede, să putem să accesăm fonduri europene, norvegiene, să putem să-l facem funcțional la modul tehnic, la ceea ce înseamnă nevoile din secolul și din deceniul în care suntem”, a declarat Constantin Chiriac.

constantin chiriac credit foto doria photography

Chiriac se înmoaie

După declarațiile dure ale lui Chiriac, văzute de cei din Primăria Sibiu ca un șantaj, acesta și-a schimbat discursul și luni a transmis presei o declarație. Directorul teatrului anunță faptul că Primăria Sibiu participă la licitația de achiziție a Fabricii de Cultură. Din declarația sa reiese că aceasta este o reușită a presiunilor făcute de el. „Salutăm acordul Primăriei Sibiu de a se implica în achiziția Fabricii de Cultură prin participarea la licitație și mulțumim tuturor serviciilor care au reușit să găsească calea legală pentru această acțiune. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, în primul rând doamnei primar Astrid Fodor, care încă de anul trecut a dorit împlinirea acestui obiectiv, dar nu s-au întrunit toate condițiile legale. Mulțumim tuturor și sperăm ca ceea ce înseamnă obiectivul Fabrica de Cultură să devină o realitate a Sibiului, o structură care este atât de plină de conținut”, a comunicat Constantin Chiriac.

Adevărul de la Primăria Sibiu este altul

SIBIU INDEPENDENT a cerut reprezentanților Primăriei Sibiu să clarifice declarațiile directorului Chiriac. Surpriză! Primăria Sibiu recunoaște dorința de a achiziționa hala Simerom, dar aceasta încă nu este scoasă la licitație.

De altfel, primarul Astrid Fodor a propus de anul trecut un proiect de hotărâre Consiliului Local Sibiu prin care s-a aprobat de principiu intenția de achiziție a construcției în care funcționează Fabrica de Cultură și terenul aferent acesteia, în suprafață de 34.000 mp. Consiliul Local Sibiu a aprobat această inițiativă prin HCL 226/2022.

„Până la această dată, din motive de procedură legală, administratorul judiciar care gestionează valorificarea acestui teren cu construcții nu a putut organiza o licitație pentru vânzarea terenului. În momentul în care Administratorul judiciar va demara o astfel de procedură de licitație pentru vânzarea terenului, Primăria Sibiu va solicita acordul Consiliului Local pentru participarea la licitație, în vederea achiziționării Fabricii de Cultură și a terenului aferent”, au declarat reprezentanții Primăriei Sibiu.

Constantin Chiriac foto credit TNRS Rareș Helici scaled

Bombe culturale sau lipsă de informare?

Primarul Astrid Fodor și Consiliul Local Sibiu au aprobat din mai anul trecut intenția de a achiziționa hala. Dar proprietarul, firma Construcții SA, nu a pus-o încă în vânzare din cauza unor probleme. Firma Construcții SA are un administrator judiciar care va scoate pe rând activele la vânzare, după ce problemele legale referitoare la acestea sunt rezolvate. Directorul Teatrului Radu Stanca din Sibiu, Constantin Chiriac trebuia să știe de demersurile de anul trecut ale Primăriei Sibiu. De asemenea, afirmația publică referitoare la participarea Primăriei Sibiu la licitație este falsă. La ora actuală nu există nicio licitație pentru respectivul obiectiv. Iar Primăria Sibiu poate participa, doar după ce are acordul Consiliului Local Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă