spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Consilierii USR din Șura, îngrijorați de decizia fără sens a primarului de a cheltui 27.000 de lei din banii publici pentru achiziționarea piticilor de grădină (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Organizația locală USR a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

Publicitate

Consilierii USR din comuna Șura Mare sunt profund îngrijorați de decizia fără sens a primarului de a cheltui 27.000 de lei din banii publici pentru achiziționarea a 138 de  de pitici de grădină, în plină criză economică și în absența unui referat de oportunitate și a aprobării Consiliului Local. Această decizie nu numai că aduce un prejudiciu financiar comunității Șura Mare, ci arată și o atitudine total indiferentă față de realitățile economice dificile cu care se confruntă oamenii din comună.

”Într-o perioadă în care familiile noastre se străduiesc să facă față creșterii costurilor de trai și a incertitudinilor economice, primarul pare să considere că aceasta cheltuială de 27.000 de lei pentru ornamentarea – de un gust îndoielnic – a străzilor cu pitici de grădină este o prioritate. Am vrea sa fim în contextul de poveste dar în realitate, această acțiune nu are nicio relevanță sau justificare în situația actuală” a declarat Ioan Dragota ,consilier local USR Sura Mare. 

Consilierii USR reamintesc că orice cheltuire a banului public trebuie să fie bine fundamentată printr-un referat de oportunitate, să respecte procedurile legale și să fie în beneficiul comunității. Ignorarea acestor principii și decizia de a aloca bani publici pentru achiziționarea unor obiecte de kitsch nu face decât să submineze încrederea cetățenilor în administrația locală.

În calitate de reprezentanți ai cetățenilor din Sura Mare, cerem primarului să revină asupra acestei decizii și să pună în prim plan nevoile reale ale comunității. În contextul crizei economice, este de datoria noastră să utilizăm resursele publice în mod responsabil și eficient, pentru a sprijini oamenii în dificultățile pe care le întâmpină.

„Ionuț Maier primarul PNL, probabil încurajat și amețit de succesul partidului pe plan național, pare să se fi transformat într-un colecționar pasionat al comunității. Poate că ar trebui să organizăm un târg de suveniruri pentru a recupera măcar parțial banii cheltuiți. În orice caz, sperăm că piticii aceștia vor fi cât se poate de fermecători și magici pentru a rezolva, ca-n povesti problemele de infrastructură sau canalizare sau de ce nu, vor veghea asupra siguranței celor care folosesc autobuzele comunei”, a mai declarat Ioan Dragotă. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)