spot_img
22.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Gheorghe Huja, primarul Cisnădiei: „USR Cisnădie dă o lovitură cruntă Cartierului Arhitecților”

Știri din Județ

Publicitate

După ședința Consiliului Local Cisnădie de astăzi, în care proiectul propus de primarul Gheorghe Huja privind achiziția unui teren pentru o școală și o grădiniță în Cartierul Arhitecților a fost respins datorită votului negativ al consilierilor USR, Huja a transmis un comunicat de presă:


Conștient de ritmul intens în care s-a dezvoltat Cartierul Arhitecților, am demarat încă de acum câțiva ani o serie de proiecte menite să le asigure locuitorilor din această zonă tot confortul. Nu am făcut-o din rațiuni electorale, ci strict din dorința de a ridica standardele de viață din acest cartier nou, de a asigura condiții decente de trai, iar când spun asta mă refer la construirea unor unități de învățământ (școală, grădiniță), locuri de joacă, drumuri, pista pentru biciclete iluminată, coșuri de gunoi etc.

Sunt în derulare proiecte pentru care s-au semnat deja contractele de finanțare: 135 de containere digitalizate, două microbuze electrice școlare (prin Consiliul Județean Sibiu), 36 de autobuze electrice (prin ADI Transport Metropolitan).

Paradoxal, consilierii locali ai USR Cisnădie, erijați în susținătorii dezvoltării Cartierului Arhitecților, votați de mulți locuitori de bună- credință ai acestei zone s-au dovedit a fi adevărații oponenți ai modernizării cartierului. În ședința Consiliului Local Cisnădie de astăzi, 28 septembrie 2023, s-a aflat pe ordinea de zi proiectul de hotărâre prin care Primăria Cisnădie urma să demareze construcția unei școli și grădinițe în Cartierul Arhitecților. Indiferent de culoarea politică, înțelegând necesitatea acestui demers, consilierii locali PNL, PSD și FDGR au votat în favoarea acestei decizii, cu excepția celor 6 reprezentanți ai USR.

𝐓𝐨𝐜𝐦𝐚𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐔𝐒𝐑 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐟𝐚𝐜𝐮𝐭 𝐨 𝐭𝐞𝐦𝐚 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐚 𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟎 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐬𝐜𝐨𝐥𝐢 𝐢𝐧 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐀𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐨𝐩𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐚𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐢𝐧𝐢𝐭𝐢𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐞, 𝐜𝐮 𝐬𝐜𝐨𝐩𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚 𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢 𝐬𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐬𝐢 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐢𝐭𝐚 𝐢𝐧 𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐮. Vorbim despre ipocrizie, despre orgoliu politic sau despre amăgirea electoratului cu false bune intenții? Dacă cei de la USR doreau cu adevărat binele locuitorilor din Cartierul Arhitecților, de a căror încredere s-au bucurat, nu s-ar fi opus unui demers constructiv precum cel împotriva căruia au votat astăzi, 28 septembrie 2023. Ce au făcut cei din USR pentru Cartierul Arhitecților? Nimic! Au profitat doar de încrederea acestor oameni.

Primăria Cisnădie asigură de mai multă vreme transportul gratuit al copiilor din Cartierul Arhitecților spre și dinspre unitățile de învățământ din Cisnădie și în prezent este necesar să creștem numărul autobuzelor și microbuzelor, datorită numărului tot mai mare de copii (127 de copii din Cartierul Arhitecților vin la școlile din Cisnădie). Sunt demersuri palpabile care au venit în sprijinul comunității de acolo întreprinse de o administrație locală responsabilă. Nu de aceeași responsabilitate dau dovadă consilierii USR care, probabil, anul viitor vor cerși voturi în Cartierul Arhitecților, promițând marea cu sarea.

Oamenii raționali încep să înțeleagă care sunt de fapt adevăratele intenții ale acestor aventurieri mânați doar de interese politice și personale. Iată care sunt ”cei șase magnifici” de la USR care au reușit astăzi, 28 septembrie 2023, să mai pună o piedică în dezvoltarea Cartierului Arhitecților: Daneș Adrian Andrei, Seușan Mihaela Carmen, Sinkievici Ioan Adrian, Tătaru Anca Elisabeta, Velțan Rodica Monica, Zîmța Elena Andreea.

Mă surprinde decizia celor de mai sus, cu atât mai mult cu cât doamna consilier USR, Tătaru Anca, este locuitor al Cartierului Arhitecților, iar doamna consilier USR, Seușan Mihaela, este cadru didactic și ar fi trebuit să dea dovadă de o mai bună înțelegere a necesității unei școli și grădinițe în Cartierul Arhitecților.

Mă întreb când au mințit cei din USR: în campanie, când spuneau că vor face totul pentru bunăstarea Cartierului Arhitecților sau acum când susțin că luptă tot în interesul acelor oameni?

Gheorghe Huja,

Primarul orașului Cisnădie

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă