spot_img
10.3 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Poetul Răzvan Țupa va susține la Sibiu o conferință cu tema „Poezie în vremea războiului”

Știri din Județ

Publicitate

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a doua conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 20 octombrie, de la ora 18:00 și îl va avea ca invitat pe Răzvan Țupa.

Publicitate

Răzvan Țupa, poet și promotor cultural,  va susține o conferință cu tema „Poezie în vremea războiului”, urmată de un dialog cu publicul și o lectură din poezia proprie. Invitatul celei de-a doua conferințe a Simpozionului propune un subiect actual care adeseori polarizează: „Orice conflict, război, tragedie pune problema cum mai este posibilă poezia în condițiile cruzimii. Războiul este un eșec al oricărui discurs diplomatic ori politic, așa că doar poezia poate să reziste în fața mistificării violente impuse de conflict, de abuz, de toate formele de negare a celuilalt.”

În cadrul evenimentului va fi lansat cel de-al treilea număr al revistei Euphorion din anul 2023 cu tema „Urmuz și avangarda”, dedicat unui secol de la dispariția lui Urmuz, unul dintre scriitorii care a influențat cel mai mult literatura română a secolului XX. Tot în acest număr al revistei, Răzvan Țupa este invitatul rubricii ComunitateACLS prin care se urmărește punerea în discuție a unor idei, limbaje și perspective de larg interes cultural și social, în spiritul Cercului Literar de la Sibiu.

Ajuns la cea de-a XX-a ediție, Simpozionul Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu” este organizat de revista de cultură Euphorion și Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu, cu finanțare de la Primăria Municipiului Sibiu. Ediția din acest an se constituie din trei conferințe, iar prima dintre acestea a fost susținută de Anastasia Gavrilovici, în data de 7 iulie, cu titlul „Cum arată o femeie puternică? O perspectivă transdisciplinară”.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!