26.2 C
Sibiu
sâmbătă, 22 iunie, 2024

Un clujean și un sibian au parcurs peste 3.000 km cu bicicleta, din Spania până în România, timp de două luni

Știri din Județ

Paul din Cluj şi Valentin din Sibiu au pedalat două luni din Barcelona (Spania) până în România, parcurgând peste 3.000 de kilometri, pe două roţi. La final, sibianul a mărturisit că şi-a propus să descopere cu bicicleta şi alte continente, nu doar Europa, scrie Agerpres.ro.
Dacă Paul a ajuns la Cluj în urmă cu trei zile, Valentin Oprişor a sosit la Sibiu, marţi seara, fiind întâmpinat în Piaţa Mare din centrul istoric de familie şi zeci de prieteni, dar şi de biciclişti sibieni.

„A durat 65 de zile. Am plecat în toiul verii şi am ajuns când s-a făcut frig, în toamnă. Trebuie să-i mulţumesc lui Paul din Cluj, care a fost tovarăşul meu de drum. El şi-a terminat călătoria acum trei zile şi eu am mai venit singur până aici, dar fără el nu aş fi ajuns nicăieri. Cred că în medie avem 75 de kilometri pe zi şi cea mai aprigă zi a noastră a fost 108 (kilometri parcurşi pe zi – n.r.) în câmpia Ungariei. Cel mai greu a fost când a plouat, mai uşor suporţi cinci zile de caniculă decât cinci zile de ploaie continuă”, a declarat Valentin Oprişor.

Publicitate


Foto: Isabela Paulescu / AGERPRES


Nu este pentru prima dată când Valentin alege să călătorească mai multe zile pe două roţi. În urmă cu doi ani, a străbătut România, de la Vest la Est. După călătoria din Spania până în România, ţinteşte să străbată cu bicicleta şi alte continente.

„Am fost acum doi ani şi am făcut un tur al României, din cel mai vestic punct până în Marea Neagră şi acum am trecut la nivelul următor – un continent întreg. Cred că o să urmeze alte continente, până le termin pe toate”, a spus el.

Valentin este un sibian care a absolvit un curs de master în Spania, în Managementul cultural, şi a ales să se întoarcă acasă, pentru „a pune umărul la treabă pentru cultura sibiană”.

Tânărul care a străbătut atâtea ţări pe bicicletă îşi doreşte ca şi la Sibiu oamenii să pedaleze mai mult.„Mi-aş dori să văd piste de biciclete gândite pentru tranzit mai mult decât pentru plimbări de duminică după-amiază. Aş vrea ca toată lumea din oraş să poată să se ducă la birou, pe bicicletă, la şcoală şi aş fi tare încântat să văd asta. (…) Le-aş zice (celor care nu pedalează – n.r.) prima dată să meargă pe aceste piste de biciclişti şi să vadă că nu e atât de greu şi să persevereze, deoarece chiar nu e absolut deloc greu şi e mult mai frumos decât cu maşina, decât cu orice alt mijloc de transport. Bicicleta te duce oriunde. Dacă este cineva care cochetează cu ideea de a face un tur mai lung, de mai multe zile, sugestia mea este să meargă în Austria, de la Passau până la Viena, 300 de kilometri se fac fluierând”, a transmis Valentin.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii