spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Zona Metropolitană Sibiu, aproape de înființare

Știri din Județ

Publicitate

Primăria Sibiu a găzduit o întâlnire importantă pentru constituirea ADI Pol Dezvoltare SIBIU, adică zona metropolitană care se va dezvolta în jurul reședinței de județ – Municipiul Sibiu.


La ședință au participat primarii celor 20 de localități care au aderat la ADI Pol Dezvoltare Sibiu, în baza unor hotărâri emise de Consiliile Locale: Municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Poplaca, Rășinari, Roșia, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică – reprezentând coroană urbană 1, precum și orașele Avrig, Săliște și Tălmaciu și comunele Gura Râului, Loamneș, Ludoș, Orlat, Râu Sadului, Sadu, Slimnic și Vurpăr – reprezentând coroana urbană 2.

Prin votul tuturor celor 20 de primari a fost ales Consiliul director al Asociației, acesta fiind alcătuit din primarii localităților: Municipiul Sibiu, comuna Loamneș, comuna Șura Mare, comuna Rășinari și comuna Sadu. De asemenea, prin votul membrilor Consiliului Director a fost ales președintele ADI Pol Dezvoltare SIBIU, în persoana primarului comunei Rășinari, domnul Bogdan Bucur, conform Statului Asociației mandatul acestuia fiind de 1 an.

Pe ordinea de zi au figurat și alte puncte organizatorice, toate premergătoare ultimului pas în crearea acestei Asociații, prin înregistrarea sa la Judecătoria Sibiu. Scopul asocierii este dezvoltarea durabilă și sustenabilă a zonei metropolitane Sibiu prin realizarea unor proiecte de interes zonal și/sau regional și prin furnizarea unor servicii publice de care să beneficieze cetățenii localităților care fac parte din aceasta.

Statutul Asociației a fost și acesta agreat în ședința de astăzi, obiectivul general al ADI Pol Dezvoltare Sibiu fiind dezvoltarea economică a comunităților care fac parte din Zona Metropolitană Sibiu, prin activități în mai multe domenii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă