16.2 C
Sibiu
luni, 04 martie, 2024

PSD Sibiu: Fără cazier judiciar pe hârtie, la Poliția de Frontieră! (C.P)

Știri din Județ

PSD Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Însoțitorii minorilor care călătoresc în străinătate vor fi verificați în SistemulInformatic al Cazierului Judiciar (ROCRIS) și nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificatul de cazier judiciar în format fizic, pe hârtie, la Poliția de Frontieră.

La inițiativa senatorului PSD Claudiu Mureșan, Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, a fost modificată. Proiectul legislativ a fost adoptat de Senat și de Camera Deputaților, iar acum merge la Președintele României, pentru promulgare.

Poliția de Frontieră Română va avea acces permanent la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar (ROCRIS) pentru a verifica situația juridică a însoțitorilor în momentul prezentării la punctul de frontieră. Această lege nu doar că elimină birocrația inutilă și eficientizează procesul de verificare, ci are un impact semnificativ asupra creșterii siguranței minorilor care trec frontierele. Mai precis, certificatul de cazier judiciar emis cu cel mult 6 luni înainte de călătorie nu garantează că însoțitorul nu a comis infracțiuni în perioada de timp de la emiterea acestuia, până la momentul trecerii frontierei.

”Sunt copii care fac sport de performanță și participă la competiții internaționale neînsoțiți de părinți. Mai sunt copiii care pleacă în excursii în afara țării, în scopuri educaționale. Pentru toți, procesul actual de călătorie peste hotare implică unele dificultăți, cum ar fi prezentarea la graniță, de către însoțitor, a certificatului de cazier judiciar în format fizic, pe hârtie, emis cu cel mult 6 luni înainte. Este o procedură birocratică inutilă, dar pentru care am găsit soluția optimă și eficientă. Prin noua lege va fi redus riscul traficului de minori și asigurate condițiile pentru călătorii mai sigure. Sper ca legea să fie promulgată cât mai curând de Președintele României, pentru că, prin aceasta, va avea de câștigat întreaga comunitate!”, spune senatorul PSD Claudiu Mureșan.

Biroul de presă PSD Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri