spot_img
16.3 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

AUR vine la Avrig cu soluții concrete pentru locuri de muncă

Știri din Județ

Publicitate

Vicepreşedintele organizaţiei AUR din oraşul Avrig, Emil Prundurel, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să candideze la funcţia de primar din acest oraş şi a propus înfiinţarea unui parc industrial pe locul Uzinei Mecanice Mârşa, aflată în insolvenţă, pentru crearea a peste 3.000 de locuri de muncă.

Publicitate

„Principala problemă actuală în localitatea Avrig este, evident, lipsa locurilor de muncă. Uzina Mecanică Mârşa este în insolvenţă. Această uzină are peste 100 de hectare. Acolo a fost cea mai mare întreprindere din judeţul Sibiu şi a zecea din ţară. Au lucrat peste 12 mii de persoane. Am fost la faţa locului. Pot să vă spun despre canalizare că este funcţională, drumurile pot fi amenajate pentru zona industrială şi transformatoarele de energie electrică am înţeles că funcţionează la 400 de kilovolţi. Pentru industrie grea se pot crea lejer câteva mii de locuri de muncă”, a afirmat Emil Prundurel.

Fosta Uzină Mecanică să devină Parc Industrial

Potrivit acestuia, în prezent pe locul Uzinei Mecanice Mârşa funcţionează două companii care au în jur de 500 de angajaţi, care „s-ar bucura şi au nevoie de facilităţi fiscale”.

„Lucrează în acest moment în acea zonă în jur de 500 de persoane. Noi dacă am obţine titlul de parc industrial, am putea să venim şi cu o facilitate fiscală din partea Primăriei, să dăm la sfârşitul anului investitorilor 25% din impozitul pe care ei îl plătesc pe angajat şi să impunem un salariu minim de bază în zona industrială, pentru că ne permite legea să putem solicita un salariu minim mai mare decât cel minim garantat de stat, mai ales în condiţiile în care parcul industrial operează sub un parteneriat public privat şi se pot negocia contracte de acest gen”, a arătat Prundurel.

De asemenea, reprezentantul AUR a susţinut că trei mari companii din domeniul industriei auto ar fi renunţat să mai investească în zona Mârşa – Avrig, din cauză că nu au avut negocieri cu Primăria. Potrivit acestuia, cele trei companii internaţionale funcţionează în prezent în municipiile Sibiu şi Sebeş (judeţul Alba).

„Primăria trebuia să facă anumite demersuri, să exproprieze toată suprafaţa aceea de teren, să găsească un administrator şi să obţină titlul de parc industrial pentru acea suprafaţă, ca investitorii să primească facilităţi fiscale. Din câte ştim şi din câte am avut cunoştinţă, din discuţiile cu cei de la Ministerul Dezvoltării, nu s-au făcut niciodată demersurile în acest sens. Putem crea lejer peste 3.000 de locuri de muncă. Nevoia locurilor de muncă este foarte, foarte, foarte impregnată în localitate şi nu doar pentru Avrig. Dacă vă aduceţi aminte, acolo lucrau persoane şi din Boiţa şi din Brezoi şi din Făgăraş şi din Victoria şi din Tălmaciu”, a arătat Emil Prundurel.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă intenţionează să candideze la funcţia de primar al oraşului Avrig şi a răspuns afirmativ.

Sursa info: AGERPRES

Publicitate

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri